Annonce:
Annonce:

DR byder på druk: - Det er på ingen måde reality

Det er nu, hvis du vil i fjernsynet, mens du drikker dig fra sans og samling

Er du vild med at drikke? Så kan du komme med i nyt program på DR3. Billedet her er fra Distortion Festival. (Foto: Polfoto)
Er du vild med at drikke? Så kan du komme med i nyt program på DR3. Billedet her er fra Distortion Festival. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Har du planer om at melde dig til programmet, eller har du allerede gjort det, så vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

Normalt melder danske unge, der gerne vil filmes, mens de drikker sig totalt i hegnet, til realityprogrammer som 'Paradise Hotel' eller 'Sommer i Sunny Beach'.

Men vil du hellere på den licensfinansierede sendeflade, har du chancen nu.

Som Ekstra Bladet tidligere har skrevet, er DR3 i gang med at udvikle en programserie, der sætter fokus på danskernes drukkultur, og nu er kanalen så kommet til rekrutteringsprocessen.

DR3s Facebook-side linkes til en artikel, hvor der blandt andet står:

Annonce:

'Til et program om danskernes drukkultur leder DR3 efter medvirkende mellem 22 og 39 år, der har lyst til at vise, hvordan de fester, når de giver den gas i weekenden - og når tømmermændene melder deres hårde ankomst næste morgen.'

Over for Ekstra Bladet uddyber programmets redaktør, Erik Struve Hansen, at idéen med programmet er at få seerne til at overveje, om de måske drikker for meget, når de går i byen.

- Vi har alle sammen prøvet at drikke os i hegnet, og man synes ofte, at man har styr på situationen, når man for eksempel flirter. Men der er det en øjenåbner at se, hvordan det virkelig ser ud. For det er langt fra så elegant, som man selv tror, siger han og uddyber:

- Så tanken er at vise seeren, hvordan det ser ud, og hvor smadret en bytur i virkeligheden er, samtidig med at vi ser, hvordan man har det dagen efter. Og så får vi vores cases i interview før og efter til at forklare og forholde sig til, hvorfor de drikker så meget, og hvad årsagen er.

DR søger deltagere til dødsdruk: Det er public service

Annonce:

Tidligere har caster Anette Toftgaard over for Realityportalen forklaret, hvilke typer personer, DR3 er på udkig efter:

- I det her nye program vil vi gerne følge nogle personer, der ved, de drikker så meget, at risikoen for blackout er lig 100 procent. Du skal derfor have lyst til at finde ud af, hvad din nat er gået med, og derfor skal du have lyst til at få din bytur samt dagen derpå filmet.

Dødsdruk på tv: DR3 på grænsen til reality

Det var dog lige at stramme programmets præmis, fortæller Erik Struve Hansen.

- Vi jagter ikke, at der skal være blackout hver gang. Det var en fejl, at det blev formuleret sådan, og det er vi kede af, siger han og tilføjer:

- Jeg kan godt forstå, hvis folk har tænkt 'hvad har de gang i?' Vores pointe er faktisk den stik modsatte af at hylde druk. Vi vil derimod forholde os kritisk til det og få folk til at tage stilling til deres alkoholforbrug.

Alkohol-ekspert: DRs vanvidsdruk ændrer intet

DR3 vil sætte fokus på danske unges drukkultur ved at følge festglade unge i byen. Billedet her er fra Roskilde Festival. (Foto: Anthon Unger)
DR3 vil sætte fokus på danske unges drukkultur ved at følge festglade unge i byen. Billedet her er fra Roskilde Festival. (Foto: Anthon Unger)

Annonce:

På DR3s Facebook-side er det dog langt fra alle, der er vilde med idéen om et licensbetalt drukprogram.

'Det rager ikke DR og fatter ikke, at der skal spildes licenskroner på det,' lyder det i en kommentar, mens en anden skriver:

'Er der ikke nok druk og dumhed i diverse realitylorteprogrammer??????'

Den kritik kan Erik Struve Hansen dog ikke forstå.

- Jeg synes i den grad, at det er public service, at få vores målgruppe, der er 15 til 39-årige, til at forholde sig til, at vi drikker så meget, og hvorfor vi gør det, siger han og understreger, at DR ikke betaler for deltagernes druk.

Dansk politi sendt til Prag: 900 unge danskere på drukferie

- Hvad er forskellen på jeres program og realityprogrammer som 'Paradise Hotel' og 'Sommer i Sunny Beach'?

Annonce:

- Vi kunne aldrig drømme om at lave et program, der hylder druk, og det synes jeg nærmere, at de programmer gør. De viser ikke bagsiden, men kun festen, og det er helt sikkert stærkt underholdende og sjovt, men vi viser også konsekvensen af den her drukkultur. Når man ser vores program, vil man ikke drage en én til én-sammenligning med den type programmer.

- Er jeres program reality?

- Det er en reportageserie. Det er på ingen måde reality, da det ikke er en konstruktion. I reality laver man en ramme, og så skaber man en handling inden for den ramme, for eksempel ved at der er fri bar. Vi følger med ude i virkeligheden, fuldstændig som i alt andet reportage-regi. Her følger vi så, hvordan det foregår, når unge reelt går i byen - sammen med bagsiden af medaljen.

Erik Struve Hansen fortæller, at DR3 allerede har modtaget de første henvendelser fra potentielle deltagere, og at programmet får forventet premiere i begyndelsen af 2016.

Hvad mener du? Er det okay, at DR3 bruger licenskroner på at vise unges drukkultur? Deltag i debatten herunder.

Obamas bodyguard besvimede efter dødsdruk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: