DR gør status over X Factor: Der har været lavpunkter

'X Factor'-jubilæum: I aften sendes program nummer 100. Jan Lagermand Lundme har set tilbage og gør status over de gode og mindre gode programmer

Jan Lagermand Lundme fyldes udelukkende med glæde, når han tænker tilbage på de sidste syv 'X Factor'-sæsoner. (Foto: Anthon Unger)
Jan Lagermand Lundme fyldes udelukkende med glæde, når han tænker tilbage på de sidste syv 'X Factor'-sæsoner. (Foto: Anthon Unger)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Det er otte år siden, ’X Factor’ første gang rullede over skærmen i Danmark. Og programmet er trofast vendt tilbage år efter år.

I aften sendes program nummer 100, og det skal fejres.

Se, hvor X Factor-finalen skal holdes

X Factor-vinderne får et rødt kryds i panden

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, lover derfor fest og farver, når sæsonens tredje liveshow løber over skærmen i aften.

Han har set tilbage på de sidste syv års ’X Factor’ og gjort status:

- Jeg kommer til at tænke på al den utrolige glæde ved ’X Factor’. Vi ville jo ikke have 100 programs-jubilæum, hvis ikke seerne var med os og havde taget programmet til sig, siger han.

Vild præmie til årets X Factor-vinder

Højdepunkterne
Og det må man sige, at seerne har. Og når man spørger Lundme, hvad det er, ’X Factor’ kan, lyder svaret:

- Det er mere end et underholdningsprogram. ’X Factor’ er en del af samfundsdebatten, og det største kulturelle fællesskab vi har i Danmark lige nu, siger han og tilføjer:

- Det er et underholdningsprogram, det fornægter jeg ikke. Men det er også meget mere end det. Og det må være grunden til, at det stadig holder.

Mere drama i X Factor: Udvidet stoleleg

Når han skal nævne et højdepunkt fra de sidste mange års ’X Factor’, falder tankerne på to episoder, som han ikke kan vælge mellem:

- Da Martin i første sæson sang Queen-nummeret med vores big band, hvor han stod helt klædt i hvid. Jamen, bare det, at jeg fortæller om det, giver mig kuldegysninger, siger han.

Det andet højdepunkt er, da Jesper i sæson tre optrådte med Duné i Parken til finaleshowet.

- Han kom løbende nede fra publikum op på scenen. For det første sang han fuldstændig forrygende, for det andet løftede også Dunés optræden. Det var så formidabelt og ekstremt nærværende.

Det laver X Factor-vinderne nu

Gik over grænsen
Men der har også været lavpunkter i ’X Factor’-historien. Og hvis Jan Lagermand Lundme skal pege på nogle, må han erkende, at der har været to uheldige ting: Dommer-fights og udstilling af deltagere.

- Dommerne har i nogle sæsoner skændtes om andet end musikken, og det har jeg haft det svært ved. Det er fint, dommerne diskuterer, og de må også godt skændes nogle gange, men det skal være fagligt og om musikken. Ikke personligt fnidder.

Blachman: Jeg er elsket af alle

- Og så var der et auditions-program i anden sæson fra Aarhus, hvor vi udstillede nogle deltagere. Det ville jeg gerne have været foruden. Jeg tror, vi var så fascinerede af at fortælle historier, at vi kom til at gå over grænsen.

Showet bliver som sædvanligt sendt på DR1 i aften klokken 20.00, hvor de syv tilbageværende deltagere skal synge hits fra dansk ’X Factors’ levetid.

X Factor-boss: Min søn skal være ballademager

Du kan følge 'X Factor'-jubilæet på ekstrabladet.dk fra i aften, hvor vi dækker rød løber med artikler og live-tv på ekstrabladet.dk og på EBflash snapchat og EBflash Instagram.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+