Efter 14 år: 'Mythbusters' takker af med et brag

Torsdag aften sendes det allersidste afsnit af det populære program. Få en forsmag på det herunder

Se 'Mythbusters' slutte af med et brag her. (Discovery Networks)

Efter 14 sæsoner, 245 afsnit og 920 eksplosioner er det nu slut med det populærvidenskabelige tv-program 'Mythbusters'.

Gennem mere end et årti har værterne Jamie Hyneman og Adam Savage efterprøvet diverse vandrehistorier og konspirationsteorier på seernes vegne, og uden de to værter havde mange sikkert aldrig fået svaret på hvorvidt en frossen kalkun kan knuse en fod, om en kæmpebold af LEGO kan knuse en bil, eller om det kan lade sig gøre at flygte fra en retssal med et reb af toiletpapir.

Foto: YahooTV Gadgets Mythbuster brugte 10 år på at lave kopi af Alien-rumdragt

Et af de vigtigste elementer i 'Mythbusters' har dog altid været eksplosionerne, som, ligegyldigt hvilken myte der blev efterprøvet, altid havde sin relevans på en eller anden facon, og derfor skal sidste afsnit naturligvis også markeres med et ordentligt brag.

Til det har Adam og Jamie anskaffet sig 385 kilo sprængstof, som bliver stoppet ind i en autocamper før det hele sprænges i luften, naturligvis mens det filmes i superslowmotion.

Se den gigantiske afskedseksplosion over artiklen.

Gennem 14 sæsoner har en anden trofast følgesvend været dukken 'Buster', som har lagt krop til lidt af hvert i videnskabens navn.

Buster skal naturligvis også have en behørig afsked, og det sker ikke med reception, pindemadder og takketaler.

I stedet bliver showets forsøgskanin spændt fast på en raketslæde og sendt direkte ind i en murstensvæg med lydens hastighed.

Se 'Busters' afsked herunder og se det sidste 'Mythbusters'-afsnit nogensinde torsdag aften klokken 21 på Discovery Channel.

(Video: Discovery Networks)

Det vil kræve enorme ressourcer at lave en test af terrorangrebet i New York. (Foto: AP) TV Mythbusters vil teste 9/11

43 kommentarer
Vis kommentarer