Annonce:
Annonce:

Efter den store bagedyst-skandale: Her er DR's svar

Det ellers så hyggelige familieprogram er havnet i seriøs modvind. Nu svarer DR igen på kritikken

Gunnars farvel til kagedysten er hurtigt blevet døbt 'Gunnar-gate'. Foto: Carsten Mol/DR
Gunnars farvel til kagedysten er hurtigt blevet døbt 'Gunnar-gate'. Foto: Carsten Mol/DR
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

'Den store bagedyst' er i år ikke lutter lagkage for Danmarks Radio. Og efter Gunnar i aftes blev sendt ud af sæsonens fjerde program, brød helvede løs på de sociale medier.

Gunnar røg på, at han i Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsens øjne fuldstændigt havde misforstået, hvad maskulinitet og mandehørm er. Og hans polterabend-kage havde åbenbart ikke testosteron i den lyserøde marcipan til deres smag.


I dommernes øjne er en rigtig mand åbenbart en halv-brovtende type, der er til bajer i litervis og nøgne kællinger på sin polterabend.

Sådan en mand er Gunnar - og tusindvis af andre danske mænd - tydeligvis ikke. Men i 'Den store bagedyst' er mangfoldigheden tilsyneladende aflyst, og det kostede ham en plads i bageteltet, og det selvom Gunnar rent faktisk vandt den hemmelige udfordring.

Annonce:

DR beklager
Ekstra Bladet har siden onsdagens bage-bombe uden held forsøgt at få programmets redaktionschef Søren Baunsgaard i tale, men nu har han valgt at svare på DR 1's Facebook-side. Og svaret har elementer af beklagelse.

- Det har ikke på nogen måde være vores intention at støde eller skabe skel. Vi beklager, at det er dét, der er sket - og en anden gang vil vi sikkert angribe sådan et tema anderledes og sikre en større nuancering, skriver redaktøren blandt andet.

Desuden skriver DR, at de mange reaktioner fra seerne har gjort stort indtryk.

- Det er ikke et tema vi har valgt med anden bagtanke, end at det kan give nogle nye rammer at bedrive bagværk inden for. Med en relativ klassisk fortolkning af dét tema, har vi bedt bagerne løse aftenens udfordringer. Det gør et stort indtryk på os, at så mange af jer reagerer på temaet.

En del af de mange reaktioner efter udstemningen af Gunnar kom fra kendte personer, og problemstillingen fik endvidere politiske kommentarer med på vejen.
Annonce:

Der gik endda også politik i 'Den Store bagedyst', da Alternativet også blandende sig i debatten.

Også på DR1s Facebook-side, har der været gang i skriverierne, siden programmet i aftes. Flere moderatorer har haft travlt med at svare de sure seere.

Blandt dem er Asger Sand Paludan-Müller, der skriver:

'Kære DR.
Jeg plejer normalt at være ret stor fan af Den Store Bagedyst, og følger med hver uge med en vis spænding.

I dag blev jeg dog MEGET skuffet over dagens afsnit, som jeg synes var yderst sexistisk og kønsstereotypt, ligesom jeg synes at det grænser sig op af homofobi af Gunnar røg ud.

Som mand er jeg dybt krænket over den måde noget 'mandigt' defineres i afsnittet, det hører nærmere hjemmme i 50'erne end i 2016.

Jeg synes det er meget vigtigt at DR som public service kanal er sig bevidste at man kan være 'mand' på flere forskellige måder, og den klassiske maskuline manderolle kan virke krænkende for mange'.

Til det har DR svaret:

Annonce:

'Hej Asger. Tak for din kommentar, jeg forstår dine pointer. Det har ikke på noget tidspunkt været redaktionens hensigt at producere en udsendelse, der skal give sådanne associationer, som du beskriver - og derfor beklager vi meget, at du opfatter det sådan. I stedet er formålet at producere et hyggeligt og varmt program der handler om at bage kage, og på ingen måde er ude på at pege fingre efter nogen.

Da Ekstra Bladet onsdag talte med Gunnar om slutningen på hans kage-eventyr, ønskede han ikke at kommentere DR's mandesyn.

Andre er mere kortfattede i deres kommentarer til DR.

 

 

 

Da Ekstra Bladet onsdag talte med Gunnar om slutningen på hans kage-eventyr, svarede han i bløde vendinger.

- Polterabend indikerer en afslutning på et singleliv, så der er også noget kærlighed forbundet med det. Min tolkning er bare meget anderledes end deres, sagde han.

Gunnar sendt hjem: Hvis bare jeg havde...

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

AFSLØRINGAFSLØRING
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: