Efter 'Kampen om Johannes': Sådan har sønnen det i dag

Johannes er stadig påvirket af at have boet hos tre forskellige plejefamilier, men det går den rigtige vej, fortæller Brian Kristensen om sin nu 2,5-årige søn

Brian Kristensen i 2013 foran Statsforvaltningen (Foto: Rene Schütze).
Brian Kristensen i 2013 foran Statsforvaltningen (Foto: Rene Schütze).

- Jeg kan godt mærke, at Johannes stadig har en masse men, efter han er blevet rykket rundt blandt de tre plejefamilier. Det må jeg desværre sige.

Sådan lyder det fra Brian Kristensen til Ekstra Bladet om sin nu 2,5-årige søn, Johannes, som seerne her til aften har kunnet følge i DR2-programmet 'Kampen om Johannes'.

I programmet følger man den 37-årige fars kamp for at få sønnen boende hos sig.

Brian Kristensen og Johannes' mor gik fra hinanden, da Johannes var spæd, og herefter blev moderen tildelt forældremyndigheden. Men hun havde store problemer med at tage sig af Johannes, hvilket resulterede i, at sønnen blev tvangsfjernet og anbragt i familiepleje.

I slutningen af programmet får man at vide, at Brian Kristensen i dag har sin søn boende og er bopælsforælder, mens moderen har ret til samvær med Johannes.

- Vi har en 12:2-ordning, der betyder, at hun har ham fredag til søndag hver 14. dag. Ellers bor han fast hos mig, siger Brian Kristensen fra Læsø.

Johannes er ved at falde til
Til trods for at han hele tiden er nødt til at være ved sønnens side som konsekvens af de mange anbringelser i plejefamilie, går det i den rigtige retning:

- Johannes er stille og roligt ved at falde til. Og så er han startet i vuggestue i dag og er ved at blive faset ind med to-tre timer om dagen, siger Brian Kristensen og fortsætter:

- Det er det, vi kører: Små skridt hele vejen.

'Kampen om Johannes' er det første program ud af fire under temaet 'Krigen om børnene'. De andre programmer bliver sendt de næste tre mandage klokken 22 på DR2.

0 kommentarer
Vis kommentarer