Eggers om Maschas dødstrusler: Det er så langt ude

Siden onsdag har nettet kogt af ophidselse over TV3's nye program 'Min fede træner'. Mascha Vang har fået dødstrusler, og Kira Eggers oplever hetz på nettet

TV3's nye satsning 'Min fede træner' er ikke kommet synderligt godt ud af starthullerne - allerede inden premieren i onsdags var der hård kritik af programmet.

Og kritikken blev kun værre efter premieren.

Nettet har næsten kogt over af ren ophidselse over, at TV3 laver et program, der ifølge seere både 'fatshamer' og viser 'mobning af værste skuffe'.

Det er altså ikke en hel let start programmet har fået.

Seere amok efter TV3-program: Luk programmet nu

Seerne raser over TV3 inden premiere: Usmageligt og direkte hån

Programmet har resulteret i, at Mascha Vang har fået dødstrusler mod både sig selv, datteren og resten af familien. Det skriver hun på sin blog.

Efter shitstorm om 'fede'-program: Mascha Vang modtager dødstrusler

- Det er urimeligt
Ekstra Bladet har talt med Kira Eggers, der også er træner i programmet, og spurgt om hun også har modtaget sådanne trusler.

- Nej, jeg har ikke fået dødstrusler, fortæller Kira Eggers.

Hun synes det er helt urimeligt, det som Mascha Vang er blevet udsat for.

- Jeg synes ikke nogen fortjener, at få dødstrusler over et tv-program. Og slet ikke noget, som de ikke har set. Man skal ikke slåes ihjel, fordi man er med i et tv-koncept, og hendes familie skal da på ingen måde trues. Det er så langt ude, siger hun.

Kira Eggers 'før/efter' billede til 'Min fede træner'. Kira skulle tage over 15 kilo på og så tabe dem igen. Foto: TV3
Kira Eggers 'før/efter' billede til 'Min fede træner'. Kira skulle tage over 15 kilo på og så tabe dem igen. Foto: TV3

Bliver hetzet på nettet
Trods, at Kira endnu ikke blevet vist i programmet, i andet end traileren til næste uges program, er det alligevel nok til, at folk er efter hende, og at hun har valgt at sige ja til at deltage.

- Jeg har fået en del kommentarer, men det blevet en folkesygdom at hetze og trolle. Det er bare tilsvininger uden konsistents. Folk kommer med mange forslag til og indslag til, hvorfor jeg er er med i programmet, uden de egentlig kender mig, siger Kira, der arbejder som personlig træner og kostvejleder.

Kira forstår ikke al den kritik, der er af programmet, og at seere kalder det 'mobing' og 'fatshaming'.

- Programmet er på de overvægtiges præmisser, de er selv indgået i et samarbejde, og deltagerne har selv sagt ja til at være i programmet, så man skal ikke have ondt af dem, lyder det fra Kira.

Programmet kan godt virke
Og hun mener, at programmet kan have en virkning på både dem der ser programmet, men også dem, der deltager i programmet, selvom det ikke er over længere end 12 uger de skal tabe sig.

- Der er nogle ting, som kan give håb i programmet i forhold til svær overvægt, synes jeg. Man har et ansvar for sig selv, og så længe deltagerne selv vil det, så skal det nok gå. Det kan være en kamp, der skal kæmpes for nogen, og så efter de har tabt sig, siger hun.

Boksebamsen Engell har tabt 10 kg: Her er de gyldne råd