Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?
Annonce:
Annonce:

Er streamingforbruget kørt af sporet? Her er der penge at spare

Danskernes hang til streaming har slået de traditionelle tv-medier ud af kurs. Nye tilbud og stigende abonnementspriser kan dog lokke danskerne i en dyr fælde, men en ny streamingtjeneste ændrer spillets regler og rammer plet i en tid, hvor alt koster for meget.

Streaming er mere populært end nogensinde. Men det koster selvfølgelig også. Foto: Getty Images
Streaming er mere populært end nogensinde. Men det koster selvfølgelig også. Foto: Getty Images
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Har du lykkeligt fortrængt, hvordan det var at sidde klar ved tv’et i minutterne før ugens afsnit af din yndlingsserie rullede hen over skærmen? Med afbrydelser, tekniske uheld og irritationen over at måtte vente en hel uge på næste afsnit. Du husker måske også, hvor ensidigt det blev at zappe rundt mellem fem kanaler og tjekke tekst-tv bare for at blive underholdt?

Flow-tv har i mange år sat tålmodigheden og den ugentlige planlægning på prøve. Derfor er det ikke overraskende, at danskernes streamingforbrug er eskaleret de seneste år. En rapport fra Kulturministeriet fra 2021 viser, at 68% af alle danskere i 2020 gjorde brug af streamingtjenester hver uge, mens danskerne gennemsnitligt brugte en time dagligt på streaming, og tendensen er kun gået en vej.

Cliffhangers og lokkemad
Ifølge rapporten er der sket en betydelig vækst i vores forbrug af streaming inden for både serier, spillefilm, live-tv og nyheder. Siden danskerne for alvor begyndte at streame i 2012, har serierne storhittet, og det gør de stadig. For netop serierne har det med at sætte en klo i seeren.

Du har måske slugt en sæson af en svensk krimi på en weekend, bingewatchet afslørende dokumentarføjetoner om seriemordere eller levet dig ind i en fiktiv fremtidsverden. Serierne har det med at skabe en relation og efterlade os med cliffhangers, som vi kan have svært ved at ryste af os, og det får os til at blive hængende.

Alt imens du spændt venter på næste sæson, går snakken på jobbet om den sidste nye krimi, og du bliver hurtigt lokket over på en anden streamingtjeneste. Også her må betalingskortet op af lommen, og det kan altså ende med at blive en dyr fornøjelse at være streamer, hvis du tager for dig af den store streamingbuffet uden at få ryddet ud i abonnementerne undervejs. Eller hvis du simpelthen glemmer, hvor mange streamingtjenester, dit betalingskort har været i berøring med.

Gratis streaming i en dyr tid
I 2019 brugte de danske husstande gennemsnitligt 693 kroner på film- og tv-streaming årligt. Et umiddelbart tilforladeligt beløb. Hertil kom udgifter til kombinerede medietjenester, fx telefonabonnementer hvor streaming indgår som en del af en samlet pakke.

Et øget streamingforbrug, flere udbydere samt stigende priser hos flere tjenester har formentlig rykket ved mange husstandes udgifter til streaming. Samtidig har stigende olie-, gas- og elpriser gjort det dyrt at være dansker, så der er god grund til at kigge ’nice to have’-forbruget efter i sømmene.

Mens inflationen buldrer derudaf har en ny streamingudbyder meldt sig på banen, og det har skabt nye muligheder for de danske streamere. Ikke kun dem, der er ramt på pengepungen. Også de danskere, der ganske enkelt sætter pris på et bredt udvalg.

- Pluto TV er en streamingplatform, der er finansieret af reklamer. Dog uden at have flere reklamer end traditionelle tv-kanaler. Det gør, at vi kan tilbyde 100% gratis streaming, siger Jesper Dahl, General Manager hos Pluto TV, der i dag har ca. 70 millioner aktive brugere om måneden fordelt over hele verden.

Udover at være gratis, har streamingtjenesten også gjort det nemt at se film, sport, serier, reality og dokumentarer, både live og on-demand.

- Det er ikke nødvendigt at registrere dig for at streame, og du skal derfor ikke huske login og koder. Du kan altså bare hoppe ind når som helst og se det, du har lyst til. Lige fra danske lokalproduktioner til internationale storfilm.

Streamingtjenesten, der blev introduceret til det danske marked i maj 2022, giver dig en perlerække af forskellige livekanaler at vælge mellem samt tv-programmer og film on demand.

Du kan læse mere om Pluto TV i denne artikel.

Pluto TV

Hos Pluto TV kan de snart vælge mellem 100 kanaler med forskellige temaer – fra de største realityshows og livsstilsprogrammer til filmkanaler i alle genrer samt sport, nyheder, musik og underholdning.

Du kan se film og serier on-demand lige, når du har lyst. Pluto TV har en lang række filmklassikere, serier fra flere årtier samt helt nye film, serier og underholdning fra hele verden.

Stream fra dit smart-tv, fra din computer, tablet eller telefon – helt uden oprettelse eller login.

Du kan dykke ned i al Pluto TV's indhold lige her.

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: