Fødevarestyrelsen: DR havde ulovlig gris i lejlighed

Grise må ikke være i byzoner ret længe ad gangen uden tilladelse fra kommunen

Kendte er gået i kamp for grisen Otto, og blandt andre Kira Eggers mener, at grisen skal have lov til at leve. (Privatfoto)
Kendte er gået i kamp for grisen Otto, og blandt andre Kira Eggers mener, at grisen skal have lov til at leve. (Privatfoto)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Julegrisen Otto er blevet tv-stjerne. Men DR kan have bragt 13 mio. svin i fare ved at bryde loven og lade grisen sove på Frederiksberg, skriver Jyllands-Posten

Selv om minigrise er nuttede, må de ikke være i byzoner ret længe ad gangen uden tilladelse fra kommunen. Derfor har DR ifølge Fødevarestyrelsen brudt de strikse regler for svinehold, da de lod et kinesisk dværghængebugsvin overnatte på Frederiksberg i forbindelse med optagelser til programmet 'Otto - når julegrisen får et navn'. Her skulle tv-værten Thomas Skov passe grisen derhjemme.

- Hvis den overnatter der, skal lejligheden være registreret som besætning. Det samme gælder sommerhuse, siger souschef i dyresundhedskontoret i Fødevarestyrelsen, Stig Mellergaard, til Jyllands-Posten.

Han konkluderer, at DR dermed har brudt loven. Både Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune havde givet afslag på ansøgninger om at have grisen i en lejlighed.

De strikse regler er til for at beskytte Danmarks 13. mio. svin mod bl.a. afrikansk svinepest.

Før Fødevarestyrelsens konklusion vurderede DR, at en tilladelse ikke var nødvendig.

- Vi behøver ikke tilladelse, når det er i forbindelse med kortere produktioner, siger redaktionschef på DR Videnskab Lars Rønnow Torp, som erkender, at minigrisen har 'været på nogle overnatninger.'

Du kan se et billede af den lille gris her.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind