Forudså Trump som præsident: Nu har 'Simpsons' ramt plet igen

Kulttegneserien har tidligere mange år forinden forudset store begivenheder. Nu har de gjort det igen

(Video: Hollywood Reporter)

Det er ikke tilfældigt, at 'The Simpsons' nærmer sig tre årtier år på tv-skærmen - ikke bare i USA, men over store dele af verden.

'Århundredets bedste tv-serie', døbte Time Magazine den tegnede sitcom allerede i 1998, og to år senere blev de karakteristiske gule figurer med Homer Simpson i spidsen hædret med en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Serien er elsket og respekteret for dens satiriske parodier på amerikansk middelklasselivsstil og har dermed på egen hånd gjort sig skyldig i stadigt tårnhøje forventninger, hver gang en ny sæson ser dagens lys.

Men at serien gennem årene har vist sig at have så godt fat i samfundets strømninger, at skaberne bag ligefrem ad flere omgange har været i stand til at se frem i tiden, har alligevel overrasket de fleste. Ikke mindst fordi de mere eller mindre bevidste forudsigelser bag de fremtidige begivenheder ligger så mange år tilbage.

The Simpsons forudså for 16 år siden at Trump ville blive præsident

Har gjort det før
Eksempelvis 'forudså' serien helt tilbage i 2000 i et afsnit kaldt 'Bart til fremtiden', at Donald Trump en dag ville blive præsident.

Homer Simpson og en vis fremtidig præsident på vej ned af rulletrapperne i Trump Tower i 2000.
Homer Simpson og en vis fremtidig præsident på vej ned af rulletrapperne i Trump Tower i 2000.

'Som I ved, har vi arvet noget af et pengeproblem fra præsident Trump', siger karakteren Lisa Simpson, som i afsnittet efterfølger den blonde mangemillionær som præsident.

Derudover gættede serien ifølge CNN, at Roy fra showduoen Sigfried & Roy ville blive overfaldet af en af deres hvide tigre i 2003 og at muntre misforståelser ville opstå i takt med udbredelsen af den automatiske korrektur-teknologi på mobiltelefoner.

Forudså kæmpehandel for 19 år siden
Nu har serien så gjort det igen.

Den 14. december 2017 blev det officielt, at Disney køber den store amerikanske Fox-koncern - og dermed 21st Century Fox - for mere end 330 milliarder kroner.

Men allerede i 1998(!) antydede Simpsons, hvad der skulle vise sig at blive til virkelighed 19 år senere. I afsnittet 'When You Dish Upon A Star' kan man således se, hvordan 20th Century Fox-logoet har fået indgraveret en undertitel; 'a Division of Walt Disney Co.' (en afdeling under Walt Disney, red.).

Om Trump-forudsigelsen afslørede Simpsons-forfatter Dan Greaney sidste år, at 'den var tænkt som en 'advarsel til amerikanerne'. Hvordan - eller måske snarere hvorfor - skaberne 'gættede' Disneys kæmpekøb er fortsat uvist. Men imponerende er det.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time