'Game of Thrones' sætter vild Emmy-rekord

Fantasy-serien har slået 'Frasier' som mest vindende tv-serie

Holdet bag ‘Game of Thrones’ poserer for fotografen efter at have høstet 12 Emmy-priser. (Foto: AP)
Holdet bag ‘Game of Thrones’ poserer for fotografen efter at have høstet 12 Emmy-priser. (Foto: AP)

HBO-serien 'Game of Thrones' kan efter den 68. udgave af Emmy Awards i Los Angeles bryste sig af at være amerikansk tv-histories mest vindende serie nogensinde.

Således har serien i denne sæson hevet 12 Emmy-statuetter hjem. Det gælder ni priser i tekniske kategorier og tre priser i de helt store kategorier, herunder bedste dramaserie, bedste manuskript og bedste instruktør.

Dermed har serien i årenes løb vundet hele 38 Emmy-priser, hvilket er flere end nogen anden serie, siden Television Academy begyndte at uddele statuetterne i 1949.

Hidtil har rekordindehaveren været komedieserien 'Frasier' med 37 Emmy-priser.

Også den kritikerroste serie 'The People v O.J. Simpson: American Crime Story' om den 20 år gamle retssag mod O.J. Simpson for mordet på hans ekskone høstede mange Emmy-priser. Ni af slagsen er det blevet til i denne sæson, herunder prisen for bedste miniserie.

- Hvis din serie ikke har en drage eller en hvid Bronco, så kan du lige så godt gå hjem nu, jokede vært Jimmy Kimmel i begyndelsen af showet.

Det gjorde han med henvisning til dragerne i 'Game of Thrones' samt den bil, O.J. Simpson blev jagtet af politiet i før sin anholdelse i Los Angeles i 1994.

Der var også en dansker på podiet i The Microsoft Theater natten til mandag dansk tid. Her vandt Susanne Bier nemlig en Emmy-statuette for bedste instruktør for miniserien 'Natportieren'.

Dermed skriver hun historie som den første danske instruktør, der har vundet både en Oscar og en Emmy, efter at hun i 2011 vandt en Oscar-statuette for 'Hævnen' i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.