Endnu engang bliver otte håbefulde singler gift med en ukendt, når DR1 i aften tager hul på tredje sæson af det sociale eksperiment ’Gift ved første blik’. Indtil videre har der været fuld skilsmissegaranti i programmet. Syv par ud af syv er gået fra hinanden. Men i år er der mere hjælp at hente for deltagerne. De har nemlig haft adgang til psykologhjælp gennem hele forløbet.
Det fortæller DR-redaktør Sofia Fromberg.
– Vi bliver jo klogere for hver sæson og har gjort os den erfaring, at det kan føles overvældende for deltagerne at være så tæt sammen med en, de ikke kender. Når der opstår et bump på vejen, som der jo gør i alle relationer, er det dejligt, at vi kan støtte og hjælpe dem på vej, siger hun.
Gift ved første blik: Ny kæreste
Efter de sidste to sæsoner var der kritik, blandt andet fra programmets egne eksperter, af, at deltagerne alt for hurtigt blev ’sluppet’, efter de havde sagt ja til hinanden. Denne gang har de nygifte derfor kunnet søge hjælp fra eksperterne eller fra en psykolog efter eget valg både under og efter optagelserne samt op til premieren.
Og det har flere af dem benyttet sig af. Thomas Markersen er praktiserende psykolog og ny ekspert på ’Gift ved første blik’.
– Deltagerne har løbende ringet til venner og forældre, og når de ringer til os, er det typisk, når de ikke har tillid til, at deres bedste veninde ved, hvad de skal gøre. Vi har uden tvivl kunnet hjælpe dem. Ofte bliver vi brugt til at give deltagerne tillid til at kaste sig ud i noget og give sig hen med hjerte, krop og sjæl, i stedet for bare at haste videre, siger han.
Trine Demant er programmets antropolog og har sammen med psykolog Gert Martin Hald anbefalet mere støtte til eksperimentets deltagere.
– De, der er med i et program som dette, er mennesker, som i forvejen har haft utrolig svært ved at finde en partner, og derfor kræver det også, at de får noget hjælp undervejs. Man kan jo ikke bare sætte dem sammen, sætte et kamera på og så tro, det lykkes, siger Trine Demant.