Håndhold-stjerne afslører: Bagstiv til landsholdsdebut

Rikke Hørlykke kom direkte fra sin polterabend, da hun debuterede på landsholdet

Rikke Hørlykke var knap så fit for fight, da hun spillede sin første landsholdskamp for Danmark.
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Sportsstjerner, der er gode nok til at spille på landsholdet, er sådan nogle, der altid spiser sundt, får masser af søvn og holder sig langt væk fra smøger og alkohol.

Eller det tror de fleste i hvert fald.

For sådan er det langt fra - i hvert fald ikke i den tidligere håndbold-profil Rikke Hørlykkes tilfælde.

15 år efter sin landsholdsdebut i 2000, afslører hun nu, at dagen inden drak sig i hegnet, festede hele natten og ingen søvn fik, inden hun gik på banen.

Rikke Hørlykke: Danmark har gode finalechancer

Inden drukturen lå hun i træningslejr med kvindelandsholdet i Svendborg som forberedelse til OL i Sydney. Men en dag blev hun kapret af sine venner, kørt til Odense og fløjet til Roskilde, hvor en bus med veninder ventede på at tage hende på polterabend.

Håndbold-esset skulle nemlig giftes med Klavs Bruun Jørgensen, og det skulle naturligvis fejres - hvilket det bestemt også blev.

- Der røg vist en 60 cigaretter, fortæller Rikke Hørlykke i '5. halvleg', der bliver sendt på Kanal 5 i morgen, torsdag, klokken 21.

Dan Rachlin: Rikke er Hørlækker

Rikke Hørlykke i VM-kamp mod Kina tilbage i 2001. (Foto: Lars Poulsen)
Rikke Hørlykke i VM-kamp mod Kina tilbage i 2001. (Foto: Lars Poulsen)

Inden den festlige aften havde hun fået at vide, at hun ville sidde over i morgendagens kamp mod Sverige, men sådan gik det ikke.

Næste morgen blev hun nemlig ringet op.

- Klokken kvart i ni ringer min telefon. Det er Camilla andersen, som siger 'jeg er meget ked at at forstyrre, men du bliver nødt til at spille i dag', fortæller håndbold-profilen i tv-programmet og tilføjer, at daværende landstræner Jan Pytlick var så flov, at han ikke selv turde ringe, men i stedet havde fået Camilla Andersen til det.

- 'Lotte Kjærsgaard har trykket et ribben, så du skal være klokken halv to nede i Maribo. Så jeg lægger røret, og jeg havde ikke sovet i 24 timer, og jeg kan bare huske den der... altså jeg kunne ikke sove, siger Rikke Hørlykke.

Comeback til Rikke Hørlykke

- Var det din debut? spørger programmets vært, Carsten Bang.

- Det var min debut. Min officielle landsholdsdebut. Der spillede jeg på ingen søvn, en kande kaffe, en rundtom rugbrød og min mor der kørte mig af sted dagen efter min polterabend...

Alligevel gik det ret godt for Rikke Hørlykke i hendes karriere. Hun vandt EM-guld i 2002, guld til OL ved Athen i 2004 samt både Champions League- og DM-guld i 2005. I sine 125 landskampe for Danmark nåede hun at knalde bolden i mål 234 gange.

Hørlykke efter blodigt snit: - Det skulle være effektivt

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind