Hans Pilgaard: Tyrefægtning er dyremishandling

Jørgen Leth vil have sin rejseven Hans Pilgaard med til tyrefægtning i Spanien, men tv-værten må bruge lang betænkningstid på sit dilemma

Jørgen Leth vil gerne have Hans Pilgaard med til en tyrefægtning i programmet 'Mit Spanien'. (Foto: TV2)
Jørgen Leth vil gerne have Hans Pilgaard med til en tyrefægtning i programmet 'Mit Spanien'. (Foto: TV2)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

I TV2 Fris rejseprogram 'Mit Spanien' er der masser af godt humør, kulturoplevelser og personlige historier fra de to globetrottere, Hans Pilgaard og Jørgen Leth.

Men mandagens afsnit byder også på et stort dilemma for den 53-årige tv-vært. For kan man sidde blandt publikum til den traditionsrige begivenhed tyrefægtning, når man egentlig synes, at det er synd for dyret i arenaen?

Det bliver Hans Pilgaard pludselig nødt til at tage stilling til, for den 79-årige filminstruktør og forfatter ser helt anderledes på den spanske kamp mellem tyr og menneske - og Jørgen Leth vil gerne have Hans Pilgaard med til et af de omdiskuterede arrangementer.

Tyrefægtning er kunst
- Jørgen synes, at tyrefægtning er kunst, mens jeg synes, at det er dyremishandling. Jeg skal ikke gøre mig til dommer, men jeg synes bare, at tiden er løbet fra at slå dyr ihjel for underholdningens skyld, siger Hans Pilgaard.

De to rejseglade herrer kører de spanske landeveje tynde i seks programmer, og da bilen standser i den sydlige by Sevilla, beder Jørgen Leth sin ven beslutte sig for, om han vil med på stolerækkerne i arenaen.

Og foruden at takke ja eller nej får tv-værten endnu en mulighed.

- Jørgen forklarer, at jeg kan tage med, men at jeg gerne må gå igen, hvis det bliver for meget. Og uanset, hvad jeg beslutter, vil han respektere det, fortæller Hans Pilgaard.

'Hvem vil være millionær'-værten bruger hele dagen på at tænke over sit valg. Imens er Jørgen Leth fast besluttet på at tage af sted - med eller uden sin rejsemakker.

- Jeg har ingen problemer med tyrefægtning, tværtimod er jeg begejstret for det. Det bliver sat alt for sort-hvidt op. Nogle mener, at dyret ikke har en chance mod mennesket. Men det har da chancen for at stange tyrefægteren, så det synes jeg ikke er rigtigt, siger Jørgen Leth.

Tyrene behandles med respekt
I løbet af dagen besøger de to herrer en tyreopdrætter i området, og her får Hans Pilgaard sig en positiv overraskelse. Dyrene bliver behandlet med stor respekt og har det virkelig godt, men selve handlingen i arenaen er stadig ikke rar at tænke på, forklarer han.

- Jeg har fået en bedre forståelse af, hvorfor Jørgen er så vild med kampen mellem det brutale og det romantiske. Men nu lader vi den ligge dér, for det skal være en overraskelse til seerne, hvad jeg endte med at vælge, siger tv-værten hemmelighedsfuldt.

'Mit Spanien' havde premiere på TV2 Fri den 8. august. Hans Pilgaard afslører, om han tager til tyrefægtning, i programmet der sendes mandag den 22. august.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+