Heftig strid om svindel-beløbs størrelse

Lars Halgreen fra advokatfirmaet Johan Schlüter I/S beskylder Dansk Producentforening for at lyve 

Lars Halgreen fra advokat-firmaet Johan Schlüter I/S er i bitter strid med Klaus Hansen fra Dansk Producentforening omkring beløbet i en stor svindelsag.(Foto: PR Foto)
Lars Halgreen fra advokat-firmaet Johan Schlüter I/S er i bitter strid med Klaus Hansen fra Dansk Producentforening omkring beløbet i en stor svindelsag.(Foto: PR Foto)

Det er blandt andet programmet 'Natholdet', der er blevet snydt for rettighedspenge. (Foto: Polfoto) TV TV-branchen bløder: Er hårdest ramt af den store svindelsag

Skyttegravskrigen mellem advokatfirmaet Johan Schlüter I/S og Dansk Producentforening er blevet intensiveret. Nu beskylder advokat Lars Halgreen Dansk Producentforening for at lyve.

- Det er decideret løgnagtigt, når Dansk Producentforening går ud og siger, at vi har vedstået, at det angivelige svindelbeløb er på 100 millioner kroner. Det passer ikke, siger Lars Halgreen og uddyber:

- Vi har haft en proces, hvor der er fremsat et krav, som man mener er på 100 millioner. Men nu kommer der jo en proces, hvor man kan gøre indsigelser mod de tal, som Revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte er kommet med. Og dernæst går sagen til en opmand. Og hvis der ikke er enighed omkring opmandens bedømmelse, kan sagen endeligt havne i voldgiftsretten. Og først her kan man faktisk få svar på, hvor stort det angivelige svindelbeløb er.

Peter Aalbæk er blandt de mange producenter, der angiveligt er blevet snydt af en advokat. Foto: Mikkel Khan Tariq Underholdning Aalbæk efter svindel-sag: Mine penge er væk

Så i ved altså ikke hvor stort beløbet er på nuværende tidspunkt?

- Nej, men vi har en fornemmelse af, at det er væsentligt mindre end de 100 millioner.

I Dansk Producentforening fastholder man dog stadig svindeltallet til 100 millioner kroner.

- I vores uafhængige revisionsundersøgelse, som er meget grundig, bliver der konstateret et mellemværende på over 100 millioner kroner. Hvordan Johan Schlüter og Lars Halgreen får det til et andet beløb. Det må du spørge dem om, siger direktør Klaus Hansen for Dansk Producentforening.

Producent Regner Grasten, der stod bag Tarok-filmen, er chokeret over bedrageriets omfang. Foto: Polfoto, Kamilla Bryndum Underholdning Regner Grasten rystet over million-skandale

Stemningen er ikke så god
Hos advokatfirmaet Johan Schlüter I/S har humøret imidlertid ikke været i top i løbet af de sidste par dage.

- Det har ikke været de sjoveste dage. Men vi har trods alt forsøgt at holde modet oppe hos medarbejderne. Der er jo ikke nogen på Højbro Plads i København, der har haft noget med det her at gøre. De ting, der er sket, er foregået nede i Slagelse. Så det er en lille trøst. Men der er ingen tvivl om, at stemningen godt kunne have været bedre i relation til den mediestorm, vi har været igennem.