Heidi og Mads fra 7-9-13: Derfor er de ikke med længere

Heidi og Mads deltog i første sæson af DR's program 7-9-13. Men de ville ikke være med i anden sæson

Torben og Astrid er et af de fire par, der har valgt at fortsætte endnu en sæson i programmet 7-9-13. Sæsonen havde premiere i dag. (Foto: Jonas Olufson)
Torben og Astrid er et af de fire par, der har valgt at fortsætte endnu en sæson i programmet 7-9-13. Sæsonen havde premiere i dag. (Foto: Jonas Olufson)

I første sæson af DR's program 7-9-13, følger man Heidi og Mads, som mødte hinanden på farmer-dating.dk, men parret har takket nej til at fortsætte i DR's program, som ellers har til formål at følge parrene i de næste år.

Ifølge redaktør fra DR, Dorthe Thirstrup, er det en beslutning der er taget på baggrund af en fælles snak.

- Vi snakkede længe om det og undervejs nåede vi frem til, at det ikke var en god ide, at de fortsatte, siger hun til Ekstra Bladet.

Det er en beslutning, som ifølge Dorthe Thirstrup er truffet af begge parter.

- Det er en beslutning, der er taget i fællesskab. Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvilke overvejelser parret har haft undervejs. Det var smartest, at de ikke var med længere, fordi det var sådan de havde det.

- De tilbagemeldinger, som jeg har fået fra dem var, at det kunne være svært at overskue. Både rent praktisk med kameraer og tid, men også den opmærksomhed, som det skabte omkring dem, siger redaktør Dorthe Thirstrup.

- Hvis det er den følelse, som deltagerne sidder tilbage med, har man så været god nok til at forberede dem på, hvad der ventede dem?

- Ja, det vil jeg sige. Produktionsselskabet bag serierne har stor erfaring med at lave dokumentarserier, der går helt tæt på almindelige mennesker. Så ja, jeg er meget tryg ved, at de har informeret dem ordentlig.

- Ligger ansvaret for at orientere deltagerne ordentligt så hos dem?

- Nej, ansvaret ligger altid hos mig. Men det er dem, der har kontakten til dem i det daglige.

- Er de gået ind til noget, som de ikke kendte konsekvenserne af?

- Nej, det vil jeg ikke mene. Men hvordan skal man kunne forberede folk på, at det potentielt ikke er sjovt? Man kan jo godt have lyst til en tur i rutschebanen, men når man kommer ned, så kan man alligevel godt tænke: ’Uh, det gik alligevel lidt for stærkt', siger Dorthe Thirstrup fra DR.

I sidste sæson fulgte man Heidi, som boede i Skagen. Heidis hendes mor drillede med, at hun burde finde sig en landmand, som hun kunne dele en stille tilværelse med. Derfor lavede Heidi lavede en profil på farmer-dating.dk. Her mødte hun Mads fra Samsøe, og da han nogle få uger senere kom på besøg i Skagen, slog det gnister. Da de havde været kærester i et halvt år, flyttede Heidi til Samsøe med den ene af sine sønner. Danskerne kunne i programmet følge parret kæmpe sig i gennem Heidis arbejdsskade og Mads' konkurs.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Mads og Heidi for at høre, hvordan det går dem i dag, men det har desværre ikke været muligt.

Bøvl med familien
I aftenens program kom det i øvrigt frem, at flere af deltagerne har problemer med deres familie, fordi de har valgt kærligheden til. Det gælder blandt andet Ronnies familie, som har svært ved at forstå, at han har giftet sig ind i en familie med fire børn og en eksmand, og derfor ser Ronnies forældre ikke han og konens fælles datter, Ibi.

Ronnie er dog ikke den eneste, der har familieproblemer. Torbens børn har nemlig svært ved at forstå, at han forlod deres mor for Astrid så sent i livet, og det skaber knas i deres forhold.

Deltageren Jesper står dog over for et helt andet dilemma end Ronnie og Torben. Han er nemlig gået med til at få et barn med Christina, selvom han dybest set ikke ønsker det.

Du kan følge med i programmet 7-9-13 på DR1 de kommende tre mandage.

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.