Her er 'Arvingernes' nye stjerne

Josephine Park var både nervøs og betaget af sine dygtige kollegaer, da hun fik rollen som Isa i familiedramaet

Josephine Park spiller rollen som Isa i 'Arvingerne'. (Foto: Linda Johansen)
Josephine Park spiller rollen som Isa i 'Arvingerne'. (Foto: Linda Johansen)

I aften sparker 24-årige Josephine Park døren ind til de danske stuer, når anden sæson af ’Arvingerne’ ruller over skærmen. De kommende uger vil hele Danmark lære hende at kende som Isa, der har en hash-psykose med i bagagen og som higer at få et mere muntert liv. 

Rollen som kæreste til Thomas – spillet af Jesper Christensen – er noget af et scoop for den spritnyuddannede skuespiller, der blev smidt før løverne og skulle spille sammen med rutinerede kræfter som Trine Dyrholm, Kirsten Lehfeldt og Carsten Bjørnlund, allerede før hun stod med sit eksamensbevis i hånden.

Josephine Park i selskab med sine Grønnegaard-familie. (Foto: Linda Johansen)
Josephine Park i selskab med sine Grønnegaard-familie. (Foto: Linda Johansen)
 

- Jeg kom ind som helt ny i ’Arvingerne’. Jeg blev først uddannet i juni, så jeg har gået i skole på Skuespillerskolen ved siden af, vi indspillede serien, fortæller Josephnie Park til Ekstra Bladet.

Ny arving i 'Arvingerne'

Og det var noget af en mundfuld at blive kastet ud i for det grønne skuespillerfrø, indrømmer hun. 

- Jeg skulle lige bruge de første på gange på at være sådan lidt starstruck. Jeg ville helst ikke fejle for meget, for det var sådan nogle store navne, jeg spillede med. 

- Havde du lidt præstationsangst?

- Ja, det synes jeg. I starten, men så gik det over. Fordi de alle sammen har været så generøse på mange måder. Så det gik faktisk ret hurtigt med, at jeg følte mig godt tilpas. Dermed ikke sagt, at jeg ikke var nervøs, hver gang vi skulle optage – for det var jeg. Men på den gode måde, siger Josephine Parker. 

En ekstra uddannelse
Den nye stjerne i ’Arvingerne’ var ikke sen til at udnytte den kæmpe mulighed, hun pludselig fik for at suge til sig fra nogle af landets bedste skuespillere.

- Det er som om, at ’Arvingerne’ har været en helt uddannelse for sig selv. Også det her med at lave tv. Det var helt nyt for mig. Tidligere havde jeg mest spillet teater, så det har været meget lærerigt at arbejde foran kameraet på den måde, siger hun.

-Du er ung og står ved starten af din karriere. Hvor meget tror du, at din rolle i så stor en serie som ’Arvingerne’ kommer til at betyde?

- Det ved jeg ikke. Men der er da nok en hel de promovering i det. Altså hvis der er to millioner, der ser serien, er det jo en stor forskel i forhold til en teaterperiode, hvor der er 200 mennesker, der ser på en hver aften i en måned. Det kommer jo slet ikke op i nærheden af, hvor mange der ser en på tv. 

- Har du gjort dig af tanker om, hvordan det pludselig vil være at blive genkendt som Isa fra ’Arvingerne’ på gaden?

- Nej…eller jo…selvfølgelig har jeg det. Men det er ret surrealistisk. Jeg mærkede det lidt, da vi så de første afsnit af den nye sæson. Jeg havde ligesom lavet det her stykke arbejde. Været helt inde i det – og pludselig gik det sådan rigtigt op for mig at det skal ud…folk skal se det! Det giver lidt kriller i maven. Mildest talt! Jeg har rigtig mange store sommerfugle i maven. Men jeg glæder mig og er både ret spændt og nervøs over, hvordan seriens anden sæson bliver modtaget, siger Josephine Park, der selv så første afsnit af ’Arvingerne’. 

- Jeg var ret begejstret. Så det har bare været overvældende at få lov til at være med. Som i helt vildt overvældende, smiler hun.

Josephine Park gjorde sin uddannelse som skuespiller færdig under optagelserne til 'Arvingerne. (Foto: Linda Johansen)
Josephine Park gjorde sin uddannelse som skuespiller færdig under optagelserne til 'Arvingerne. (Foto: Linda Johansen)
 

Vild med mor
Selv er Josephine Park fra en familie, der er næsten lige som kaotisk, men dog ikke helt så dramatisk som den på Grønnegård. 

- Jeg kommer fra en virkelig stor familie med mange søskende, halvsøskende og stedsøskende. Hvis vi tæller alt med er vi ni, siger hun og tæller efter på fingrene. 

- Der er nogle af dem, jeg er vokset mere op med en andre. 5-6 af dem er jeg vokset op med – altså sådan delt værelse og skændtes med. Og sådan er det. Alle har små opgør. Men man lærer at vælge sine kampe og at accepterer sin familie, som den er. Og ikke mindst leve med de ting, som man ikke kan forandre, siger Josephine Park, der ikke ville bytte sin familie for noget. 

- Jeg kan godt nogle gange sidde og se på min familie og tænke, at hey jeg kan sgu virkelig godt lide jer. Sådan helt objektivt! Jeg kan godt tænke ’wauw mor, du er sådan set ret cool. Jeg ville godt kunne lide dig, selvom du ikke var min mor’. Og det er en meget fed opdagelse at gøre! At man i bund og grund ret god kan lide sin familie, siger Josephine Park.

’Arvingerne’ sendes i aften på DR1 klokken 20.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt