Iben Hjejle: Jeg er ikke et rivejern

Iben Hjejle har i Danmark fået et image som en 'skrap dulle', men hun mener selv, at det er meget få mennesker, som hun har givet en regulær skideballe

Hvilken af sine roller vil Iben Hjejle egentlig helst selv være i virkeligheden? Hør svaret her. (Video: Christian Ørtoft)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Hele Danmark kender Iben Hjejle som den skrappe højtråbende kvinde, der skælder Casper Christensen og Frank Hvam huden fuld i Klovn-universet, når de gang på gang kvajer sig. Og i tv-serien 'Dicte', der starter sin nye 3. sæson den 22. august på TV2,  er Iben Hjejle også kendt som en temperamentsfuld kvinde, der lynhurtigt hæver stemmen og kræver sin ret. Men er Iben Hjejle også en skrap moster i sit privatliv? Det svarer hun på her overfor Ekstra Bladet:

- Jeg har jo i Danmark gennem årene fået et stempel som en skrap dulle. Men de folk, der kender mig rigtig godt, siger, at det ikke har noget på sig.  Jeg er et meget talende og entusiastisk menneske. Især når jeg synes, at noget er uretfærdigt. Så får jeg talt  mig varm. Men jeg tror, at det er de færreste, der i min nærhed har oplevet at få en regulær skideballe.

Ny person i tv-serien 'Dicte': Eks-konen fra helvede

Vil det sige, at du i virkeligheden er mild som en engel?

- Nej, det er jeg ikke. Men jeg er heller ikke et rivejern. Jeg er ikke det rivejern, som jeg er kommet til at fremstå som gennem årene, siger Iben Hjejle.

Iben Hjejle ses her med Emilie Claudius Kruse og Dar Salim, der spiller henholdsvis hendes datter og ægtemand Bo i tredje sæson af tv-serien 'Dicte'. (Foto: Stine Tidsvilde)
Iben Hjejle ses her med Emilie Claudius Kruse og Dar Salim, der spiller henholdsvis hendes datter og ægtemand Bo i tredje sæson af tv-serien 'Dicte'. (Foto: Stine Tidsvilde)
 

Større forståelse for journalister
Efter at have arbejdet som kriminaljournalist i tre sæsoner af Dicte, har du så fået en større forståelse for journalisters arbejde?

- Det kunne i godt tænke jer, at jeg havde fået. Ikke sandt. Men jeg blev meget overrasket, da jeg i forbindelse med research til 'Dicte' fulgte en kriminalredaktion på en avis. Her fik jeg at vide, at mange forbrydere og pårørende ofte hellere vil tale med pressen, end de vil tale med politiet, siger Iben Hjejle og tilføjer:

-Jeg har altid selv i journalistiske sammenhænge tænkt, at jeg skulle passe på mig selv. Og at der var ting, som jeg ikke ville tale om, fortæller Iben Hjejle.

Iben Hjejle genopliver erotisk lystspil

Dictes kirkebryllup
I tredje sæson af 'Dicte' overgiver Dicte sig endelig og bliver gift med sin kæreste, fotografen Bo(Dar Salim). Men på en fotografopgave i Libanon bliver Bo taget som gidsel, og Dicte må med Wagners hjælp sætte alt ind for at få ham hjem i live.

- Det er fantastisk at starte 1. afsnit med en bryllupsscene. Scenen viser, at Dicte gifter sig for Bo’s skyld. Men når hun så står midt i det, bliver det også for hendes egen skyld, fordi hun bliver overvældet af lykke og bliver utrolig glad, når hun står med ringen på fingeren.

Privat er Iben Hjejle kæreste med filminstruktøren Ulrich Wivel, og hun har den 18-årige søn William fra sit tidligere ægteskab med Emil de Waal. Hjejles søn William er dog ikke nogen stor fan af 'Dicte'.

Glæd jer til at se Dictes bryllup i første afsnit af tv-serien 'Dicte' den 22. august. (Foto: TV2)
Glæd jer til at se Dictes bryllup i første afsnit af tv-serien 'Dicte' den 22. august. (Foto: TV2)
 

Iben flytter sammen med kæresten

Gider ikke at se Dicte
- Min søn gider ikke at se 'Dicte'. Han synes, at jeg har sådan et mærkeligt ’klæd dig ud-job’. Men selvfølgelig er han stolt af mig.

I tv-serien er Iben Hjejle mor til teenage-pigen Rose spillet af Emilie Claudius Kruse. Og Iben Hjejle mener selv, at hendes privatliv som mor til en teenage-dreng har hjulpet hende i rollen som Dicte.

- Jeg kan jo fuldstændigt sætte mig ind i Dictes stærke følelser for hendes datter. Dem kender jeg fra forholdet til min egen søn.

Hvad har karakteren Dicte betydet for dig gennem årene?

- Dicte karakteren har betydet utroligt meget for mig både på det personlige plan men også på det professionelle plan. Det er jo et kæmpe privilegium for en kvinde som mig på 45 år at have titel-rollen og hovedrollen i en dansk drama-serie, der kører på en af de store tv-stationer. Og det er jeg meget taknemmelig over.

Lars Brygmann og Iben Hjejle i rollerne som politiefterforskeren Wagner og journalisten Dicte. (Foto: TV2)
Lars Brygmann og Iben Hjejle i rollerne som politiefterforskeren Wagner og journalisten Dicte. (Foto: TV2)
 

 

 

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind