Annonce:
Annonce:

- Jeg havde ikke lagt en lagkage sammen før 'Den store bagedyst'

Micki Cheng tager uge efter uge både dommere og seere med storm, og den 24-årige jyde skjuler ret godt, at han faktisk ikke havde bagt ret meget, før han meldte sig til kage-konkurrencen

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

I ’Den store bagedyst’ jonglerer nogen af landets bedste amatørbagere uge efter uge med kagecremer, mousser og perfekt tempereret chokolade, og deres færdige flotte kager ligner ofte noget, som er en professionel konditor værdig.

Men sidste uges mesterbager, 26-årige Micki Cheng, er en vaskeægte amatør. Faktisk havde han dårligt nok lagt en lagkage sammen, før han meldte sig til ’Den store bagedyst’, fortæller han til Ekstra Bladet.

Ups! Uheldig reklame i 'Den store bagedyst'

- Før jeg skulle være med i programmet, var en lagkage for mig sådan en, hvor jeg købte bunde i Fakta til otte kroner og pulvercreme fra Dr. Oetker. Det var fint, men sådan en lagkage ville jeg aldrig spise i dag, siger Micki Cheng, der i den grad er kommet efter bageriet.

Der er sket noget, siden Micki klaskede lagkager sammen af købecreme og bunde fra Fakta. (Foto: DR/Sanne Christophersen)
Der er sket noget, siden Micki klaskede lagkager sammen af købecreme og bunde fra Fakta. (Foto: DR/Sanne Christophersen)
 

- Hvordan i alverden kunne du finde på at melde dig til ’Den store bagedyst’, hvis du aldrig har bagt?

Annonce:

- Jeg har altid lavet meget mad og især søde desserter. Og så elsker jeg at udfordre mig selv, så jeg tog chancen, siger han.

Micki Cheng må have et særligt talent for at kreere kager, for han har ikke brugt synderligt meget tid på at øve sig på at bage.

Joan efter kage-farvel: - Det var fair nok, at jeg røg

- Jeg øvede selvfølgelig den kage, som jeg skulle lave til castingen, men ellers har det ikke været så meget, siger mesterbageren, der kom lidt i bekneb, da han endelige blev udvalgt til at være med i dette efterårs udgave af ’Den store bagedyst’.

En koncentreret Micki i bageteltet. (Foto: DR/Sanne Christophersen)
En koncentreret Micki i bageteltet. (Foto: DR/Sanne Christophersen)
 

- Vi blev alle sammen bedt om at sende billeder ind af de kager, vi havde lavet i tidens løb. Jeg tænkte bare 'fuck'! De eneste billeder jeg havde, var af kanelsnegle, jeg havde bagt af købedej, griner han.

- Så jeg måtte hjem og i gang med smørcreme og sådan noget, siger Micki Cheng, der har et hovedformål, når han bager og laver mad.

Annonce:

- Jeg går efter den klassiske smag. Jeg vil hellere have en god smag frem for en spændende smag, siger han.

Jette efter kage-exit: Bagedysten har kostet mig en mindre formue

- Og så skal det været pænt og hyggeligt og ikke nødvendigvis så ekstravagant. Jeg vil gerne forkæle folk med noget lækkert, og jeg gør mig så umage, hver gang jeg bager eller laver mad.

I aften er Micki Cheng tilbage i bageteltet. Se hvordan det går sidste uges mesterbager i ’Den store bagedyst’ på DR1 i aften klokken 20.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: