Jes Dorph: Jeg har følt mig ramt af kritikken

- Nogle gange skal man også bare gå fra festen i tide, siger Champions League-værten

Her kan du se Jes Dorph fortælle mere om kritikken

Til sommer er det tre år siden, at Jes Dorph-Petersen satte sig i stolen som vært på TV3's højtprofilerede Champions League-udsendelser. Og til sommer er det også slut, for her udløber tv-værtens kontrakt. Jes Dorph har ikke ønsket at forlænge og TV3 er også enige i, at samarbejdet skal stoppe.

Jes Dorph stopper hos TV3

- Det sidste halve år hvor det begyndte at nærme sig, om jeg skulle arbejde for en forlængelse eller bare opfylde den kontrakt, vi har, har jeg tænkt, at det også kunne være sjovt at prøve noget andet. Så derfor meddelte jeg TV3, at jeg godt ville opfylde kontrakten men ikke begynde at forhandle om en ny, siger den 55-årige tv-veteran.

Kunne godt være fortsat et år eller to
- Min beslutning er min egen nysgerrighed til at prøve noget nyt. Alting her i livet er timing. For mig handler det om at stoppe, mens jeg synes, det er enormt sjovt. Jeg kunne sagtens være fortsat et år eller to til, men for at være sikker på, man ikke slutter for sent, så slutter jeg nu til sommer, siger tv-værten.

- Nogle gange skal man også bare gå fra festen i tide. Jeg vil helt sikkert komme til at savne det, for det har været sjovt på en hel anden måde end at lave nyheder.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jes Dorph-Petersen blev i 2008 i Ekstra Bladet kåret til TV2's største stjerne gennem tiderne. (Foto: Ekstra Bladet)
Jes Dorph-Petersen blev i 2008 i Ekstra Bladet kåret til TV2's største stjerne gennem tiderne. (Foto: Ekstra Bladet)
 

Her er Danmarks dårligste fodboldvært

I 2008 mente 54% af de adspurgte i Ekstra Bladet, at Jes Dorph var den mest fremtrædende og vigtigste vært i TV2's dengang 20 årige historie. Jes Dorph er desuden otte gange kåret til 'Årets mandlige tv-vært' af Billed Bladets læsere - tre gange har han også taget titlen som bedste mandlige vært på tv-branchens branchefest TV-Festival, og en gang er han blevet Årets Vært, kåret af Se og Hørs Læsere. Så det var en kæmpe overraskelse, da den tidligere Mr. News og hofreporter skiftede til TV3 for små tre år siden, og han gik fra at være tv-darling til udskældt sportsvært.

Kritikken har påvirket mig
- Der kom en vis skepsis for min måde at gøre det på. Jeg har taget kritikken virkelig seriøst og skrevet til de folk, der har kritiseret mig. Selvfølgelig har jeg følt mig ramt nogle gange - især når kritikken var rigtig - hvad den jo også har været. Jeg har kløet på for at lukke hullerne og rette mine fejl. Jeg respekterer de folk, der har kritik, og selvfølgelig har det påvirket mig, og jeg har gået og sagt øv nogle gange undervejs, fortæller Jes Dorph og fortsætter med galgenhumor:

- Når nu jeg så stopper, så gør jeg jo dem, der synes, det er noget lort, jeg laver, glade.

Stak nyhedsfjæset ind
- Glæder du dig til at slippe for kritikken?

- Jeg har været så vant til det gennem alle årene, så selvom jeg har respekt for det, så har jeg været ret god til at sige, at det ikke skal ødelægge mit gode humør. Min egen fornemmelse er, at den hårde kritik af mig har lagt sig. Jeg synes seriøst ikke, at det sidste år til halvandet har været så slemt som det første. Selvfølgelig ved jeg godt, at jeg udfordrede nogen ved at stikke et nyhedsfjæs ind i en sportsudsendelse og bruge nogle termer, som var anderledes end sportsfolk gør. Men jeg har taget det alvorligt, og kun i få momenter har det gjort mig ked af det, fortæller Jes Dorph, der stadig har 29 kampe og syv måneders arbejde for tv-stationen.

En behagelig situation
- Hvad skal du om syv måneder?

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal, og det er i virkeligheden en enormt behagelig situation for mig. Al min tid som journalist - siden jeg blev ansat på TV2 i 1989 - har jeg altid vidst, hvad jeg skulle. Nu er jeg i en situation, hvor jeg kan kigge mig lidt rundt, og jeg har enormt lang tid til det.

- Er du slet ikke nervøs for, om telefonen holder op med at ringe?

- Jeg har tit fået henvendelser om alle mulig job. Både værtsjob og andre job indenfor kommunikation og medier. Jeg har en kæmpe erfaring, og jeg kan jo meget mere end at være vært - heldigvis. Og det er også den nysgerrighed, jeg gerne vil søge hen imod ved ikke at blive på TV3. Nu går jeg ud og prøver noget mere, inden alderen rammer mig for alvor.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Det eneste for mig i livet er ikke at blive vært på et eller andet kæmpestort program igen, som jeg har været hele mit liv. Jeg synes mange andre ting er spændende, siger Jes Doprh Petersen, der lader fremtiden stå åben. (Foto: Jan Unger)
- Det eneste for mig i livet er ikke at blive vært på et eller andet kæmpestort program igen, som jeg har været hele mit liv. Jeg synes mange andre ting er spændende, siger Jes Doprh Petersen, der lader fremtiden stå åben. (Foto: Jan Unger)
 

- Kunne du forestille dig at slippe journalistikken og eksempelvis blive politiker i stedet?

- Det er jeg jo blevet spurgt om. Det tror jeg ikke jeg skal, men igen vil jeg sige, jeg lukker ingen døre.

- Hvilke gode råd har du til den nye vært på Champions League-udsendelserne?

- Det vigtigste er, at vedkommende brænder for produktet og har kæmpe respekt for det. For mig er Champions League sportens Grand Cru - det er øverste hylde. Men ellers så synes jeg, at det er TV3's beslutning, hvem de vil vælge. Men jeg håber fandeme, at de finder en, som er lige så glad for det, som jeg har været, siger Jes Dorph.

Giv dit bud på, hvem du synes, skal følge efter Jes Dorph i værtsrollen i afstemningen herunder: