Kåre Quist drømmer om bigband og blæsere i TV-Avisen

I aften står TV-Avisens ankermand i spidsen for Danmarks Radios tilbageblik på 2014, og Kåre Quist nyder at have publikum på

Kåre Quist og Louise Wolff var også sidste år værter ved DRs årskavalkade. (Foto: Her&Nu/Michael Stub)
Kåre Quist og Louise Wolff var også sidste år værter ved DRs årskavalkade. (Foto: Her&Nu/Michael Stub)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Koncerthuset er fyldt med både publikum og aktuelle gæster, når Danmarks Radio i aften ser tilbage på året, der snart er gået.

Det er Louise Wolff og Kåre Quist, der guider seerne og gæsterne gennem sportslige, musikalske og politiske højdepunkter, og 43-årige Quist, der normalt er vært på TV-Avisen, nyder, at han har publikum på til ’Året der gik'.

Louise Wolff mistede nært familiemedlem

- Jeg elsker at lave TV-Avisen, men jeg kan også rigtig godt lide at lave sådan lidt større shows. I TV-Avisen har jeg en meget koreograferet rolle og kan ikke rykke ved så meget. Det er jo ofte alvorlige sager om IS og Syrien og den slags. Det er meget fedt en gang i mellem at kunne læse en Otto Leisner-vittighed og slippe tøjlerne lidt, siger Kåre Quist til Ekstra Bladet og fortsætter.

- Normalt står jeg i Studie 14, og lige meget hvad jeg siger, er der larmende tavshed. Det er jo lige som konceptet. Ved et show som dette, er der kontakt med publikum, og det er fedt. Og hvem pokker vil ikke gerne have et bigband med sig? Det sker noget, når der kommer blæsere på, ik! Det burde man måske arbejde på, at der kom på TV-Avisen, siger han med et stort grin.

Når den rutinerede tv-vært ser tilbage på, hvad der har været højdepunktet i hans eget liv i 2014, tøver han ikke et sekund.

Kåre og Tine viser babyen frem

- På det personlige plan er det helt klart at jeg er vokset mig rigtigt ind i rollen som far, siger Kåre Quist, der blev far til Carl i efteråret 2013.

- Jeg kan nogle gange tage mig selv i at sidde i vigtige møder – som for eksempel til planlægningen af ’Året der gik’ – og tænke, hvad mon Carl laver i vuggestuen.

Det skal Kåre og Tines nyfødte hedde

Rent karrieremæssigt kalder Kåre Quist det for et privilegium, at få lov til at guide seerne gennem TV-Avisen aften efter aften.

- Prøv at tænke på hvor meget, der er sket i 2014. Bare på det politiske område. Jeg var live på den aften, hvor det hele brændt sammen i SF. Vi anede ikke, hvad der ville ske. Der tog jeg mig selv i at stå at tænke: ’Hey det her er historisk. På en måde er jeg med til det – og der er endda nogen, der vil betale mig løn for det.’ Det lyder måske lidt kliché-agtigt, men sådan har jeg det virkelig, siger han.

Når 2014 bliver til 2015 er det Kåre Quist, der har vagten på TV-Avisen. Og det er efter eget ønske. For efter han er blevet far, er det slut med vilde nytårsfester til den lyse morgen.

- Sidste år sad jeg i pyjamas og prøvede at holde mig vågen til midnat, indrømmer han.

Det er klokken 20 i aften på DR1, at Kåre Quist i selskab med Louise Wolff og en lang række gæster tager seerne med på et tilbageblik på ’Året der gik’.

(Foto: DR/Karsten Andersen)
(Foto: DR/Karsten Andersen)
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+