Kæmpe ur afslører tv-fup i dating-program

Der er noget, der slet ikke passer i aftenens udgave af dating-programmet 'En kæreste til mor'

Det er næsten umuligt ikke at lægge mærke til det store ur i baggrunden.

Man skal ikke tro på alt, hvad man ser i fjernsynet. Heller ikke selvom det går under betegnelsen 'reality-tv'. Det er en ofte en meget redigeret og iscenesat virkelighed, der vises på skærmen.

Sådan er det også i aftenens udgave af dating-programmet 'En kæreste til mor', der sendes klokken 21 på Kanal 4.

Programmet går som navnet antyder ud på, at et par børn skal finde en potentiel kæreste til deres mor. I aften er det Siskas søde poder, Emma og Magnus, der skal finde en passende partner til deres mor. Han skal så flytte ind hos dem i tre dage.

Den lille sammensatte kernefamilie skal så leve så normalt, som man kan, med et kamerahold på nakken.

Blandt andet ser man, at Siska er oppe og bage boller om morgenen, som de sidder og hygger sig med, inden børnene skal i skole og hun og den potentielle kæreste skal på arbejde.

Så bliver der dækket morgenbord. Havde uret og virkeligheden passet, var der nogle børn, der var kommet for sent i skole. Foto:Kanal 4
Så bliver der dækket morgenbord. Havde uret og virkeligheden passet, var der nogle børn, der var kommet for sent i skole. Foto:Kanal 4

Men et stort ur på væggen afslører, at der er ikke er meget hverdags-morgen over det. Viserne fortæller nemlig den opmærksomme seer, at klokken er 9.40 , og der ville skoledagen for længst have været i gang for Emma og Magnus.

- Nu cykler vi i skole, er ungerne nøje instrueret i at sige, mens de tramper af sted under optagelserne, der fandt sted en lørdag.

Næste klip viser den lille familie spille, at de kommer hjem igen fra skole og job. En ualmindelig kort dag afslører uret. Klokken er nemlig kun blevet knapt 12 i virkeligheden, selvom optagelserne viser eftermiddagshygge i det lille hjem.

Det kan vist kaldes et deltidsjob, hvis man er hjemme igen efter godt to timer. Foto: Kanal 4
Det kan vist kaldes et deltidsjob, hvis man er hjemme igen efter godt to timer. Foto: Kanal 4

Overfor Ekstra Bladet forklarer Anne Garlichs, der kanalcehf på Kanal 4 og Kanal 5, at optagelserne af netop det afsnit af 'En kæreste til mor' var presset meget sammen.

- Normalt finder optagelserne sted over tre en halv dag, men på grund af sygdom var der en dag mindre i det her tilfælde. Det gjorde selvfølgelig, at det hele blev presset sammen. Men det er langt første gang, at sådan noget sker inde for denne genre, siger hun.

Det vigtigste for kanalchefen er, at selve udviklingshistorien mellem Siska og den mand, der flyttede ind hos hende, ikke er ændret.

David Owe vært på nyt kontroversielt dating-program

- Programmet bliver ikke dårligere af, at det er lavet på kortere tid. Vi er tro mod den emotionelle rejse, de er på. Og det er det, vi har lagt vægt på i klipningen, siger Anne Garlichs og fortsætter.

- Vi kunne selvfølgelig godt have gjort opmærksom på, at vi havde kortere tid end normalt til optage programmet, men det gjorde vi ikke. Vi valgte at klippe det som formatet lægger op til, siger hun.

- Men det virker mere som skuespil end som virkelighed, gør det ikke?

- Sådan er det med livsstilsprogrammer. Der tager man scener om og viser ikke alt kronologisk. Man skaber en historie, og det tror jeg faktisk godt at seerne ved, siger Anne Garlichs.

- Men burde det ur ikke være taget ned, så seerne ikke så åbenlyst kan se, at det er skuespil?

- Det handler ikke om uret hænger der eller ej, men at man i bakspejlet godt kunne have valgt at fortælle seeren at handlingen sker over to en halv dag i stedet for tre dage, siger hun.

Det er  i aften klokken 21, at Siska dater en mand, som hendes børn har valgt i , Kanal 4-programmet 'En kæreste til mor'.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?