Kendt tv-mands datter vender tilbage til TV2

Den afdøde kendte TV2-journalist Niels Højlunds datter Gertrud Højlund vender tilbage til TV2 på TV2 News

Gertrud Højlund skal være vært på TV2 News. (Foto: All over Press)
Gertrud Højlund skal være vært på TV2 News. (Foto: All over Press)

Så er der en ny generation Højlund på vej tilbage til TV2.

Gertrud Højlund, der er datter af en af TV2-pionererne Niels Højlund, har tidligere arbejdet som '’Go’ morgen Danmark’-vært', men nu vender hun tilbage til TV2 i sidste halvdel af august, hvor hun skal være vært på TV2 News, ,  især på kanalens dag- og eftermiddagsflade. Det oplyser TV2 i en pressemeddelelse.

Vild med dans-chef færdig på TV2

Gertrud Højlund er uddannet journalist og har et par gange tidligere været en del af TV 2-familien – nemlig som radiovært på det hedengangne TV 2 Radio og som værtsvikar i ’Go’ morgen Danmark’. Hun har også arbejdet på bl.a. Radio 24syv, har anmeldt litteratur på Weekendavisen og er i dag vært på DR P1.

- Jeg ser meget frem til at vende tilbage til TV 2. Jeg ser selv NEWS i store mængder, både når jeg skal forsikres om, at verden står endnu, og på de store nyhedsdage hvor alt udvikler sig fra minut til minut. Jeg er stolt over at blive en del af den mest centrale nyhedsmaskine i det danske medielandskab, siger Gertrud Højlund.

(artiklen fortsætter under billedet)

Her ses Gertrud Højlund med sin berømte far Niels Højlund i 2008. (Foto: All Over Press)
Her ses Gertrud Højlund med sin berømte far Niels Højlund i 2008. (Foto: All Over Press)
 

En TV2-legende
Hermed vender den yngre generation Højlund tilbage til TV 2, hvor hendes far, den nu afdøde tidligere højskoleforstander, forfatter og samfundsdebattør Niels Højlund, var en af pionererne i TV 2s første år. Niels Højlund stod i spidsen for det nyskabende debatprogram ’Højlunds forsamlingshus’ fra slutningen af 1980’erne og frem til 1995 – et program, som i øvrigt stadig lægger navn til et mødelokale på TV 2. Niels Højlund døde for to år siden den 12. juni 2014.