Kendte kæmper for grisen Ottos liv

Kendisser er hoppet med på Animas kamp for at lade DR3-julegrisen Otto leve

Kira Eggers mener, at grisen Otto skal have lov til at leve. (Privatfoto)
Kira Eggers mener, at grisen Otto skal have lov til at leve. (Privatfoto)

Tv-værten Thomas Skov og hans kone deltager for tiden i tv-eksperimentet 'Otto - når julegrisen får et navn' på DR3.

Parret har fået den lille gris Otto som kæledyr i tre uger, inden de skal tage stilling til, om den skal slås ihjel til føde eller få lov at leve videre. Og det har for alvor sat gang i debatten om, hvorvidt det er i orden at slå et kæledyr ihjel.

Både seere og kendisser poster nu billeder med hashtagget 'Ladottoleve' på de sociale medier.

Hashtagget er blevet opfundet af organisationen Anima, der kæmper for dyrs rettigheder.

'Otto er en sund og rask gris, som har en unik mulighed for at få et langt og godt liv på landet. Ottos lyst til livet og hans chance for at få et trygt og rart liv må veje tungere end den smagsoplevelse som et journalistpar kan opleve under et enkelt måltid,' skriver Thorbjørn Schiønning, der er kommunikationschef i Anima, i en mail til Ekstra Bladet.

Du kan se et billede af den lille gris her.

Emil Thorup og Thomas Skov vil i 'Kridhvid i Kina' teste om, man rent faktisk kan gøre karriere karriere i Kina - blot ved at være hvid. (Foto: DR/Mikkel Cantzler Christensen) TV TV: Emil Thorup og Thomas Skov 'fik pik' i Kina

Lad den leve
Kira Eggers er en af de kendte, der kæmper for, at grisen Otto skal have lov at leve. Hun har lagt en selfie på Facebook under hashtagget 'Ladottoleve'.

- Jeg synes, at det her er en god måde at få folk til at gøre sig nogle tanker om, at vi faktisk spiser dyr, som vi ellers kunne have haft et rigtig godt forhold til, siger Kira Eggers, der er vegetar, men dog spiser visse former for bæredygtig og økologisk fisk.

 

Hun har tidligere gået på landbrugsskole for at uddanne sig til dyreassistent og blev overrasket over, hvordan landmænd kan have et kynisk forhold til de dyr, de har i deres stalde.

- Vi var på besøg ved en landmand og kom så ind i hans stalde, hvor der lå en masse fikserede søer. Det kunne jeg slet ikke have, så jeg blæste ham en midterskilning og satte mig ud i bussen og ventede på, at de andre blev færdige med rundvisningen. Jeg kunne slet ikke stå inde for det, siger hun og tilføjer:

- Jeg kan ikke forstå, at folk kan synes, at det er okay, at de dyr, de spiser, har det sådan.

Emil Thorup skal med til Casper Christensens bryllupsfest og må derfor melde afbud til Thomas Skovs. (Foto: Klaus Bo Christensen) Danske kendte Misser Thomas Skovs bryllupsfest: Jeg er rasende

Også grise-programmets seere har stærke holdninger til, hvorvidt den lille gris skal have lov at leve.

'Lad nu for fanden bare den gris leve. Jeg er sikker på, at der nemt kan findes et hjem til den!', skriver en seere på DR3's Facebookside.

En anden seer istemmer:

'Han skal leve. Dyr og underholdning skal ikke kædes sammen.'

 

Underholdning Kira Eggers: Ville ikke være nøgenmodel i dag

Otto har andre muligheder
Ekstra Bladet spurgte Thorbjørn Schiønning fra Anima, hvorfor organisationen mener, at det skal ændre på, om Otto skal leve eller ej, at han har haft et bedre liv end så mange andre grise.

- Først og fremmest har Otto et alternativ, fordi han er blevet tilbudt et dejligt landsted, hvor han kan bo. Den mulighed har industrigrisene ikke. Hvis Otto får lov at leve, kan han tilmed blive ambassadør for de grise, der lever et forfærdeligt liv på grisefabrikker, hvor halerne bliver skåret af og hangrise kastreres – altsammen uden bedøvelse, siger Thorbjørn Schiønning.

Til gengæld er Anima glade for den debat, som DR3-programmet skaber.

- DR3 tager fat om et rigtig vigtigt emne med sine programmer om de dyr, vi spiser. Virkeligheden er desværre, at vi dræber dyr på samlebånd i Danmark uden stor omtanke for deres velfærd. Lige nu får vi ekstra mange henvendelser fra folk, der vælger at købe økologisk, spise mindre kød eller helt droppe kødet – så konkret ser vi, at det øgede fokus har en positiv effekt.

Emilie Gerhøj Bruhn og Thomas Skov Gaardsvig skal giftes i dag. (Foto: Kenneth Meyer) Danske kendte Thomas Skov inden bryllup: Talen bliver det værste

0 kommentarer
Vis kommentarer