Lars Mikkelsen inden DR-premiere: Kritik gør virkelig ondt

Topstjernen Lars Mikkelsen fortæller om knive i ryggen, jalousi, offentlig kritik og støtten hjemmefra hos fruen Anette Støvelbæk

Lars Mikkelsen er stadig meget nervøs op til en premiere - også selv om han snart har prøvet det mange gange. (Foto: Philip Davali)
Lars Mikkelsen er stadig meget nervøs op til en premiere - også selv om han snart har prøvet det mange gange. (Foto: Philip Davali)

Navnet er Mikkelsen. Lars Mikkelsen. Og vel er han ikke Jesus, men han kan nærmest gå på vandet og i hvert fald kan han lave mirakler på en tv-skærm.

I DR1's nye søndagsdramaserie, 'Mord uden grænser', der også har den internationale titel 'The Team', viser han - ud over en ualmindelig nydelig numse i en dejlig varm sexscene - et James Bond-agtigt talent for at gå i kødet på internationale skurke og uhyggelige syndikater med blækspruttearme.

I det hele taget er det svært at få øje på et tidspunkt i nyere tid, hvor Lars Mikkelsen har fået dårlig kritik af sin indsats - på teater, film eller tv.

- Ja, det er vist rigtigt. Det går jo meget godt, erklærer han med vanlig ydmyg attitude.

Glæd dig: 10 fede serier i 2015

- Hvor meget betyder modtagelsen af en - som nu - ny tv-serie for dig?

- Den betyder alt. For mig er det enormt vigtigt, hvordan mine ting offentlig bliver modtaget.

- Er du typen, som bliver ramt og ligger i fosterstilling derhjemme over en dårlig anmeldelse?

- Ja, for pokker. Det er da sket.

- Så må din kone tale dig op?

- Ja, i den sammenhæng er det også skønt at være gift med en i samme fag. Hun ved jo, hvad det handler om. Og det kan godt være, at mange erklærer, at de er ligeglade med, hvad der siges og skrives om det, de laver. Men det passer sjældent. Den offentlige mening sætter sig fast i én. Den kan virkelig gøre ondt og gøre én trist. Det er derfor, at jeg - uanset hvor mange gange, jeg prøver det - stadig er underlig usikker forud for en premiere.

Dansk succes-instruktør er død

Lars Mikkelsen (th.) i DR's nye krimiserie, 'Mord uden grænser', der har premiere i aften. (Foto: DR/Johan Voets)
Lars Mikkelsen (th.) i DR's nye krimiserie, 'Mord uden grænser', der har premiere i aften. (Foto: DR/Johan Voets)

Tidl. DR-chef: Kathrine Windfeld skulle lave ny tv-serie

Når 'Mord uden grænser' har premiere på søndag klokken 20, kan Lars Mikkelsen se sig selv i konkurrence med fruen, Anette Støvelbæk, på TV2, hvor hun er med i 'Badehotellet'. Denne serie har sidste afsnit mandag, så nu må vi se, hvem af de to der løber med det højeste seertal i kommende uge.

Lars Mikkelsen er lige nu stærkt efterspurgt på den internationale scene. Han blev godt nok slået ihjel i BBC-serien 'Sherlock' i tredje sæson, og actionfilmen 'Montana', hvor han havde hovedrollen, blev i modsætning til andre steder kun udsendt på dvd i Danmark. Til gengæld går alle og venter på, at han dukker op i Netflix-serien 'House of Cards'. Her skal han efter sigende spille russisk præsident.

- Hvordan støtter kolleger i branchen hinanden med hensyn til fiaskoer og succeser?

- Åhh. Der er mange gode kolleger, men også rigtigt mange konkurrenter i en branche som min. Derfor kan man ikke altid rigtigt regne med, hvad der bliver sagt. Faktisk er det en kendt sag, at så snart man vender ryggen til, siges det modsatte af det, der tidligere blev sagt til ens ansigt. Det handler måske om jalousi, og det er der ikke noget at gøre ved. Det må man bare acceptere.

Piv Bernth: ’The Team’ bliver et flot eftermæle for Kathrine

- Taler du og din bror Mads om de ting?

- Ja, for fanden. Vi bruger da hinanden meget til disse ting. Mange tror - uvist af hvilken grund - at der skulle være en eller anden form for jalousi imellem os. Men det er der absolut ikke. Den slags bruger vi ikke kræfter på. Jalousi møder man alle steder, så hvorfor skulle vi dog udsætte hinanden for det på hjemmefronten. Hvad der sker ude, tager vi med et gran salt. Men på hjemmebanen passer vi på hinanden.

- Du sagde engang, at man starter internationalt med at få det samme i løn som i Danmark, og så stiger man hen ad vejen. Får du snart kassen?

- Det vil jeg da håbe. P.t. er der ikke noget stort udenlandsk på bedding så langt, at vi er begyndt at sætte beløb på, men mon ikke det går.

Lars Mikkelsen: Kathrine var en skøn dame

Et bordel i København bliver ransaget af politiet i første afsnit af 'Mord uden grænser', der sendes i aften klokken 20 på DR1. (Foto: DR/Johan Voets)
Et bordel i København bliver ransaget af politiet i første afsnit af 'Mord uden grænser', der sendes i aften klokken 20 på DR1. (Foto: DR/Johan Voets)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT