Mads Steffensen afslører: Jeg er blevet hængende til 'Kardashians'

Tv-værten følger gerne med, når hans kone ser den amerikanske reality-familie på tv

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Ekstra Bladet taler hver uge med en kendt dansker om hans eller hendes tv-forbrug. Denne gang er den udvalgte Mads Steffensen, som er vært på DR1' s nye quiz 'Alle mod 1'.

- Hvordan er det lave fredagsunderholdning i stedet for at kunne ligge derhjemme på sofaen og slappe af?

- Normalt er mine fredag aftener forholdsvist rolige, fordi jeg skal op at sende radio lørdag morgen ('Mads og Monopolet', red.). Det kører lidt anderledes i denne periode, men det er sjovt at lave ' Alle mod 1'. Det er sjovt at kaste sig ud i noget, der ikke har været lavet før. Det er et nyt koncept, som er skabt i Danmark.

Sisse Fisker arbejder for at forsøde livet for søde børn, men i går blev hendes arbejde saboteret af en fræk biltyv. (Foto: Rumle Skafte) Danske kendte Sisse Fisker fik stjålet bil mens hun puttede børn

- Jeg har aldrig set det som et pres, for det er en spændende opgave. Men fredag aften i primetime så skal det være godt. Det ligger ligesom i konceptet. Gennem tiden har der været store fredagsprogrammer, der har lagt niveauet.

- Hvad ser du ellers i tv?

- Jeg ser altid nyheder. TV Avisen eller hvad jeg end har tid til. Jeg har tv i køkkenet, og der prøver jeg at følge med i nyhederne, så godt jeg kan. Det er det, jeg ser mest af. Hvis jeg ikke rammer TV Avisen, prøver jeg at se den bagefter. Jeg er en meget troløs flow-tv-seer, for jeg kan godt lide at vælge selv og se tv, når det passer mig. Jeg har lidt mere selvbestemmelse nu, for vi er ikke en småbørnsfamilie længere (Mads Steffensen har tre drenge på 12, 15 og 18, red.).

- Er der noget tv, du ser sammen med dine børn?

- Mine børn så meget Disney Channel, og jeg syntes altid, det larmede meget. Det er vi heldigvis gået væk fra. Nu, hvor de er blevet ældre, prøver jeg at stjæle alle de øjeblikke, hvor mine børn gider at se noget sammen med mig. Når jeg spørger, hvad de hører i radio eller tv, er det altid Spotify eller Youtube, altså ting, de selv vælger.Men jeg kunne godt lokke de fleste af dem til at se seneste sæson af ' X Factor', så den så vi sammen.

Mads Steffensen har været vært på programmet siden første udsendelse i 2003. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Radio 'Mads & Monopolet' flyttet til P4: Sådan gik det lyttertallene

- Jeg spurgte dem for nyligt, om de så ' Kender du typen' (DR1' s livsstilsprogram, som Mads Steffensen også er vært på, red.). Det gør de ikke. Det gider de ikke. Jeg har prøvet at true med at tage deres lommepenge. De hører heller ikke ' Mads og Monopolet'. Men de ser ' Alle mod 1'. De synes, det er ret sjovt, at man kan sidde og spille med og diskutere det.

- Har du en yndlingsserie, som du bare ikke må misse?

- Jeg så ' Natportieren', alle seks afsnit. Den synes jeg var rigtig god. Det er faktisk noget af det eneste tv, hvor jeg har ventet en hel uge på næste afsnit. I dag er man vant til at kunne streame det hele, når man vil, eller at kunne kværne en hel sæson på en dag. Lige i øjeblikket ser jeg en serie på HBO, som hedder ' Silicon Valley', hvor der kommer et nyt afsnit hver mandag. Det er irriterende at skulle vente på.

- Hvilke film ser du i tv? Hvis du da ser film i tv..

- Næ, ikke lige hvad jeg kan huske. Jeg tror, vi selv vælger, hvad vi gerne vil se, og finder en film, hvis det er det, vi vil. Det eneste tv, jeg vil vente på, og hvor jeg sidder klar, når det begynder, er Champions League-kampe. De begynder klokken 20.45, og det er fantastisk fodbold.

- Hvem er dine yndlingsværter på tv?

Jan Hellesøe og Eva Harlou i programmet 'Fuckr Med Dn Hjrne' (Foto: DR3) Danske kendte Skilsmisseramte Harlou: Hvad tænder hun mon på?

- Der er mange, der er rigtig gode. Hvis jeg skal vælge en, vil jeg sige Sofie Linde. Hun gjorde det fantastisk i ' X Factor' og kunne både rumme det store format og samtidig have kant og personlighed. Peter Grønborg er fantastisk som ny Champions Legauevært, han kan sit stof, er sjov og har skabt en god relation til de store personligheder. Det er sin sag at skulle håndtere Laudrup og Elkær og alle de der store spillere. Natasja Crone er rigtig dygtig, og så selvfølgelig Joakim (Ingversen, red,) i ' Alle mod 1'. Jeg kan godt lide værter, der investerer sig selv 100 procent, og han har imponeret mig meget. Og det er ikke engang for at hype mit eget program.

Mads Steffensen har tidligere modtaget Ekstra Bladet radiopris Den gyldne mikrofon. Foto: Thomas Lekfeldt
Mads Steffensen har tidligere modtaget Ekstra Bladet radiopris Den gyldne mikrofon. Foto: Thomas Lekfeldt
 

- Du laver selv quiz, men ser du andre tv-quizzer?

- Ikke rigtig. Jeg har jo lavet min ' fair share' af quizzer, som ' Kongerigets klogeste', og der er jo også en miniquiz i ' Kender du typen'. Jeg har selvfølgelig også set ' Hvem vil være millionær'. Det er altid meget nemmere at gætte med hjemme fra sofaen. Jeg var engang selv med, men nåede aldrig op i stolen. Deltageren, som skulle dyste, valgte Bertel Haarder i stedet for mig, så det missede jeg.

- Er der et program, du gerne så genudsendt?

- Jeg kunne godt tænke mig at se Anders Aggers program ' Heavy Agger' igen. Han har lavet tre programmer og givet os et indblik i et lille samfund, og så følger han op på dem mange år efter. Det giver et indblik i, hvordan vi bor som danskere, og vi lærer lidt om hinanden. Det er meget godt at komme lidt ud i hjørnerne og se, hvordan det også er at leve i Danmark.

Radio Radioværter 'piller lidt' i mørket

- Er der noget ved dit tv-forbrug, du ikke er glad for at indrømme?

- Nej, men jeg vil sige det sådan: Jeg tager af og til min kone i at se på et program på E-channel om Kardashiansøstrene (realityserien 'Keeping up with the Kardashians', red.), og jeg er blevet hængende et par gange. Det er et ret vildt liv, den familie har. Vi har ikke rigtig typer som dem herhjemme. De er alt for meget, og derfor er det også meget sjovt at se.

- Kan du nævne navnene på de tre Kardashian-søstre?

- Kim... Kourtney... og Khloe (korrekt, red.).

- Flot! Hvad er så det mest oversete program, som fortjener en anbefaling?

Radio Radiovært spiser sennepstartelet for at vinde pris

- Jeg så et program på TV2, og jeg ved ikke, om det var overset, men jeg kunne godt lide det. Det hed ' Vi er Jens Jensen', og det var et fantastisk program, så jeg håber, de laver en opfølger, og at programmet fik den anerkendelse, det fortjener. Jeg under dem den succes. Ligesom i ' Mads og Monopolet' handler det om, hvordan vi er over for hinanden. Det giver os små lunser af, hvordan livet leves, og det er spændende, fordi det er med til at binde os sammen og give os et fælles fundament.

Radio Mads & Monopolet: P3 fyrer - P4 hyrer

5 kommentarer
Vis kommentarer