Master Chef-kok: Jeg har ingen plan om at være mere sammen med mine børn

Restauratør og MasterChef-kokken Jakob Mielcke ved godt, han indtager et kontroversielt synspunkt

- Jeg synes, jeg havde fyldt mange timer ind i døgnet i forvejen, men man finder lynhurtigt ud af, man har ressourcer til meget mere, siger Jakob Mielcke om sønnen Leos ankomst for otte uger siden. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
- Jeg synes, jeg havde fyldt mange timer ind i døgnet i forvejen, men man finder lynhurtigt ud af, man har ressourcer til meget mere, siger Jakob Mielcke om sønnen Leos ankomst for otte uger siden. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Man læser fra tid til anden beretninger fra folk, der ligger på deres dødsleje og fortryder, de ikke arbejdede mindre og i stedet havde brugt mere tid med familien. Men det synspunkt deles ikke af 38-årige Jakob Mielcke, der er medindehaver af gourmetrestauranten Mielcke & Hurtigkarl.

Ingen plan om mere tid med børnene
- For mit vedkommende, så tænker jeg, at jeg faktisk ikke har nogen plan om på nuværende tidspunkt at være mere sammen med mine børn, end jeg er nu, siger Jakob Mielcke, der i aften igen er at finde som en af de tre kokke i MasterChef-køkkenet på TV3.

Han ved godt, det er en kontroversiel udtalelse. Særligt efter at han for blot to måneder siden blev far til sønnen Leo. Desuden har han datteren Rita på knap to år.

- Jeg synes faktisk først, vi er blevet en familie nu, hvor vi er fire. Det er fantastisk, men det er eddermame også en logistisk udfordring at prøve at drive en restaurant og lave et tv-program (MasterChef, red.), som også er krævende, siger han og fortsætter:

Humanistmænd lever anderledes end mig
- Jeg synes godt, jeg kan få det til at fungere, men jeg tror da, at der er nogle humanistmænd i min egen generation, som lever nogle helt andre liv og får mulighed for at deltage meget mere i deres børns liv. Jeg synes også, det er rigtig rart at være sammen med mine børn, og jeg har rigtig mange tidspunkter i ugen, hvor jeg er sammen med dem. Men jeg har ikke en plan om, jeg skal være sammen med mine børn hele tiden. Jeg har en karriere, som jeg også synes er vigtig, siger Jakob Mielcke, der ikke kunne 'finde ud af' at gå hjemme.

Stjernekokkenes cowboytricks og nemme opskrifter

Stressende at være på barsel
- Når man har sin egen forrretning, som jeg har, er det jo altid lidt teoretisk at tale om barsel. Jeg havde nogle uger, hvor jeg tænkte, at så laver jeg ikke noget. Men tingene stopper jo ikke af den grund. Jeg får stadig 100 mails hver dag, og det endte med at være ret stressende at være på to ugers barsel, så jeg droppede det. Og vi blev enige om hjemme i den lille familie, at jeg hellere måtte passe mine ting, for det andet blev simpelthen for konstrueret barsel, hvor jeg havde en fantasi om at holde fri, men i virkeligheden sad jeg og blev totalt kulret af ikke at kunne passe mine ting, fortæller Mielcke, som sørger for at putte børnene ind i kalenderen.

- Vi har organiseret os sådan nu, at jeg selvfølgelig bruger tid og kører min datter i vuggestue. Og jeg kan være sammen med hende nogle aftener om ugen, når jeg ikke er her (Mielcke & Hurtigkarl, red.).

Jakob Mielcke: Fuglen druknes i cognac og spises under en dug

Børnene det vigtigste i verden
- Man bliver meget nemt misforstået som om, mine børn kommer i anden række. Det gør de ikke. Mine børn er det vigtigste overhovedet, men jeg synes nogle gange godt, man kan lade sig forblænde af, man skal leve op til ydre værdisæt, om hvordan man er en god forælder. Og det tror jeg ikke på.

- Jeg ved, min kæreste synes, jeg er en god far. Og jeg ved, hun synes, jeg passer godt på vores familie ved at disponere, som jeg gør, siger Jakob Mielcke, der i aften i MasterChef holder audition for håbefulde amatørkokke sammen med de to andre dommere, Thomas Castberg og Jesper Koch.

MasterChef sendes mandag til torsdag klokken 19 på TV3

Se et klip herunder fra aftenens program, hvor dommerne får serveret en rå bøf