Matrix-skabere bag ny vanvittig Netflix-serie

I 'Sense8' bliver otte mennesker fra forskellige lande forbundet mentalt til hinanden

(fra venstre) Andy og Lana Wachowski sammen med Tom Tykwer. Foto. AP
(fra venstre) Andy og Lana Wachowski sammen med Tom Tykwer. Foto. AP

De to Wachowski-søskende har et ry. Et ry, der er så godt, at skuespillere og filmfolk over hele verden siger ja til deres projekter - uden egentlig at vide, hvad de går ind til.

Nu kan du se 'Breaking Bad' i forbedret kvalitet på Netflix – hvis du altså har et 4K-tv. (Foto: AP) Elektronik Netflix gør indholdet bedre

Det har deres kæmpesucces med 'Matrix'-filmene, der satte nye standarder for, hvad man kunne på det store lærred, i høj grad medvirket til, og det var da også en af grundene til, at skuespillerne Daryl Hannah og Max Riemelt straks sagde ja til at være med i Netflix-serien 'Sense8'.

Max Riemelt er glad for sin nye rolle. Foto: Polaris Images
Max Riemelt er glad for sin nye rolle. Foto: Polaris Images
 

- At det var Wachowski-søskendeparret, der står bag, var hovedårsagen for mig. Jeg vidste ikke særligt meget om min karakter eller historien i det hele taget, så det handlede for mig om at arbejde sammen med dem, fortæller skuespilleren Max Riemelt.

Keanu Reeves spiller den forhenværende lejemorder John Wick, der vil hævne sin hundehvalp. (Foto: UIP) Filmanmeldelser Anmeldelse: Matrix-stjerne i fesent action-brag

Han bliver bakket op af Daryl Hannah:

Darryl hannah anede ikke, hvad hun egentlig var med i. Foto: AP
Darryl hannah anede ikke, hvad hun egentlig var med i. Foto: AP
 

- Da jeg sagde ja til at være med, var de stadig i gang med manuskriptet, og alt var så hemmeligt, så jeg vidste ikke så meget andet, end at det var dem, der stod bag, men det var nok for mig, siger skuespillerinden.

Mørke solbriller er tilsyneladende et 'must' i den dystre Matrix-fremtid. Filmnyheder Tre nye Matrix-film på vej

I serien bliver otte mennesker fra forskellige lande og kulturer verden over forbundet mentalt og kan pludselig læse hinandens tanker og bruge hinandens egenskaber. Men nogen er på jagt efter dem, og det går hurtigt op for dem, at de er i fare. Der er både drama, kampsport, action, romantik og uhygge i historien, der selv for skuespillerne har været en kompleks affære.

- Jeg læste manuskriptet, og vi havde nogle læseprøver, og jeg kan huske, at jeg tænkte: 'Hvor skal vi hen med det her?', fortæller Max Riemelt.

- Der blev ikke afsløret noget, og historien var svær at forstå helt, men jeg fandt ud af, at det var fordi, de gerne ville holde nogle ting åbne. Det var for at gøre os nysgerrige overfor vores karakterer, siger han.

Vi har afprøvet netflix i praksis. Læs dommen her. (PR-foto) Teknologi Sådan er Netflix i praksis

Daryl Hannah, der i serien spiller 'Angel', der forbinder de otte 'Sensates' med hinanden, havde det også svært med ikke at vide, hvor historien bar hen.

Matrix-filmene skabte søskendeparret et kanon image. Foto: PR
Matrix-filmene skabte søskendeparret et kanon image. Foto: PR
 

- Noget af historien blev skrevet, mens vi stadig filmede, og jeg kan huske, at alle skuespillerne sad i trailerne og diskuterede, fordi vi prøvede at finde ud af, hvad der mon skulle ske.

- Vi fik ikke så meget information om, hvad vores replikker eller andet egentlig betød, eller hvordan reglerne var for den verden, vi skulle spille en del af, så vi var nærmest som en flok detektiver på opdagelse, fortæller hun.

At serien kræver noget - ikke bare af skuespillerne, men også af publikum - er Wachowski-søskendeparret stolte af, fortæller Max Riemelt.

- De sagde til mig, at de ikke er ude på at lefle for publikum, det handler om at lave kunst på den måde, som de selv gerne vil have det og på den måde, som de står for. Deres holdning har været, at man kan ikke gøre alle tilfredse, men man kan give dem noget specielt, siger han.

'Sense8' har premiere den 5. juni på Netflix. Serien har Wachcowski'erne skabt sammen med J. Michael Straczynski, der blandt andet står manuskriptet til 'World War Z'.

Her kan du se traileren til Sense8.

34 kommentarer
Vis kommentarer