Mere drama i X Factor: Udvidet stoleleg

DR lover endnu mere spænding og dramatik, når ny udskilningsmetode ruller over skærmen på fredag

De tre dommere skal på fredag udvælge fem deltagere hver. (Foto: Mogens Flindt)
De tre dommere skal på fredag udvælge fem deltagere hver. (Foto: Mogens Flindt)

'5 Chair Challenge'. Det hedder det nyeste påfund i 'X Factor', hvor dommerne skal skære antallet af deltagere ned til fem i hver kategori foran et stort publikum.

Normalt plejer fjerde 'X Factor'-program at handle om, hvilke kategorier dommerne Remee, Thomas Blachman og Lina Rafn får tildelt.

Thomas Blachman mener, at han har ofret halvdelen af sit liv på at stimulere en hel generation. Det er alle ikke helt tilfredse med. (Foto: Anthon Unger) TV Blachman: De elsker mig jo, for fanden

Men denne gang er der mere drama, hvor '5 Chair Challenge' præsenteres. På fredag vil deltagerne skulle kæmpe om at få en af de fem stole, der er til hver kategori.

Her skal de, efter at have fået tildelt en dommer, en efter en synge for at blive sendt videre i konkurrencen. Imponerer de ikke deres dommer, bliver de smidt ud.

Artiklen fortsætter under billedet...

Amanda røg ud i semifinalen i 2013. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur X Factor-stjerne i Melodi Grand Prix

Normalt er det Thomas Blachman der sætter deltagerne under beskydning. Nu skyder de igen og anklager ham for at være for hård. (Foto: Anthon Unger) Kendte Anklage: DR legaliserer mobning

Tog en chance
Ifølge DR selv er det nye element 'vildt underholdende og nervepirrende'. Og Jan Lagermand Lundme er imponeret over, hvor godt det nye koncept fungerer.

- Vi er altid varsomme med at ændre for meget i et så velfungerende koncept, som 'X Factor' gang på gang har vist sig at være. Men med denne sæson tog vi en chance og prøvede noget helt nyt. Og jeg synes så afgjort, at det har lønnet sig, forklarer han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Seerne får lov til at bevidne en mere dramatisk stoleleg, end både dommerne og deltagerne har været med til før, og det er både vildt underholdende og aldeles nervepirrende tv. Samtidig får det virkelig deltagerne til at yde deres ypperste, hvilket altid er skønt at se. Så jeg glæder mig til på fredag, for jeg er sikker på, at programmet vil vække begejstring over det hele landet!

Thomas Blachman holder sig ikke tilbage, når han skal kommentere deltagernes præstationer i 'X Factor'. (Foto: Anthon Unger) TV Læs: Blachmans særeste udbrud

Ingen er sikre
En efter en sendes deltagerne ned i en stol, og når de fem stole er fyldt op, har de deltagere, der stadig ikke har sunget for dommerne, heldigvis stadig en chance. For her begynder dramaet for alvor.

For det er ikke kun ens egen dommer, deltagerne skal imponere. De deltagere, der står tilbage, skal nemlig gøre det bedre end de fem, der allerede har fået en stol. Lykkedes det, vinder de stolepladsen, og på den måde sender de en deltager ud.

Først når alle har sunget, kan de deltagere, der har fået en stol, ånde lettet op. Først her ved de, om de er videre i konkurrence og skal på Bootcamp.

Den rutinerede 'X Factor'-dommer mener ikke, at det er noget nyt, at han faktisk er et godt menneske. (Foto: Anthon Unger) TV Blachman: Nu er jeg kærligheden selv

Blachman har ikke selv et eneste hår på hovedet. Men det betyder ikke, at han ikke har mening om alle andres hår. (Foto: Anthon Unger) TV Har Blachman en hårfetich?

1 af 2 Jan Lagermand Lundme er positivt overrasket over de nye regler. (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 De tre dommere skal på fredag udvælge fem deltagere hver. (Foto: Mogens Flindt)
0 kommentarer
Vis kommentarer