Mohammed ude efter kage-katastofe: - Jeg ved, jeg kan mere

Det var uheld på uheld, der sendte den 32-årige aarhusianer ud af 'Den store bagedyst'

To programmer så var 'Den store bagedyst' slut for Mohammed, der røg ud som den første. Foto: Carsten Mol/DR
To programmer så var 'Den store bagedyst' slut for Mohammed, der røg ud som den første. Foto: Carsten Mol/DR
Følg Underholdning
Følg Film og tv

De var decideret ydmygende for Mohammed Hawa, at han skulle stille sin fuldstændigt udsplattede cheesecake frem for Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen i aftenens afsnit af 'Den store bagedyst'.

- Sådan noget møg havde jeg aldrig vist til nogen derhjemme. Hvis min kage var endt sådan og mine venner eller familie havde siddet og ventet på at smage, så havde jeg nok sagt, at de lige måtte have lidt tålmodighed, og så var jeg løbet til bageren, griner den 32-årige grafiker fra Viby J., der onsdag aften som den første i 2016-sæsonen af 'Den store bagedyst' måtte forlade konkurrencen.

Hvad betyder kage-kvajeriet på blomsterbergsk?

Amatørbagerens bud på en ostekage var så mislykkedes, at de to dommere ikke en gang ville smage på den.

Mette Blomsterberg og Jan Friis- Mikkelsen havde ikke lyst til at sætte tænderne i denne 'kage'. Foto: Linette Odgaard/DR
Mette Blomsterberg og Jan Friis- Mikkelsen havde ikke lyst til at sætte tænderne i denne 'kage'. Foto: Linette Odgaard/DR

- Jeg var egentlig ret irriteret over det, men efter at have sundet mig lige, er jeg faktisk glad for det. Jeg tror, at de gjorde det af respekt, siger Mohammed.

- Er du en knækket bager efter dit exit?

- Nej, det var for så vidt retfærdigt nok. Det var bare uheld på uheld for mig. Og jeg ved faktisk stadig ikke præcis, hvad der gik galt. Til gengæld ved jeg, at jeg kan mere, end jeg fik vist i 'Den store bagedyst', siger Mohammed, der ikke er færdig med at jonglere med mel, smør og æg.

Timm Vladimir og konen går fra hinanden

- Det værste har nok været, at jeg ikke har kunnet fortælle det til nogen. Mine kollegaer har indtil i aften troet på, at jeg ville gå hele vejen. 'Bare du ikke ryger som den første', har de hele tiden sagt…og det gjorde jeg så, siger Mohammed og fortæller, at han hellere ville have tabt finalen end at ryge ud som den første. Også rent bage-mæssigt, have Mohammed håbet på mere.

- Jeg ville sindssygt gerne være fortsat, for man lærer meget af at være med i konkurrencen. Derfor har jeg også lavet bage-aftaler med nogle af de andre deltagere, så vi kan udvikle os sammen, siger aarhusianeren, der allerede har været i Hals og bage sammen med Inge.

Se de nye 'Bagedyst'-deltagere

- Jeg er totalt imponeret over den kvinde. Hun er 65 år og kan bage fem ting på samme tid. Jeg er helt færdig efter bare to kager. Hun er min rollemodel, siger Mohammed om årets ældste bagedyst-deltager.

Drømmen ændrede sig: Micki tilbage på skærmen

Hvis Mohammed var fortsat i ’Den store bagedyst’, havde det dog ikke været uden konsekvenser – økonomiske konsekvenser.

Et godt råd til kommende deltagere i ’Den store bagedyst’ er, at de skal lægge nogle penge til side til det.

- Man vil jo gerne præstere på det højeste og derfor øver man sig derhjemme. Ofte mange gange og med forskellige smage og den slags. Helst med de bedste – og tit dyreste – råvarer. Og min økonomi var ikke polstret godt nok til det, for jeg vidste simpelthen ikke på forhånd, hvor meget det ville kræve og koste, siger han.

- Jeg nåede til at punkt, hvor jeg måtte sige, at selvom jeg burde bage de eclairs en gang til, så rakte pengene ikke til det. Så det måtte være så godt, som det kunne blive, siger amatørbageren, der ikke ville stifte gæld på grund af tv-eventyrer.

- Jeg besluttede, at jeg ikke ville gå i banken og låne penge til det, siger den udstemte deltager.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+