Morten Østergaard fortryder TV 2-video

Hvis den radikale leder havde vidst, hvad TV 2 ville bruge ham til i deres trailer for 'De største øjeblikke', havde han sagt nej tak

I Ekstra Bladets studie blev sagen om den omstridte trailer for tv-showet 'De største øjeblikke' tirsdag debatteret

Det er ikke kun Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, der fortryder, at hun stillede op til lystig dans, da TV 2 skulle optage en trailer til deres års-kavalkade 'De største øjeblikke', der sendes den 30. december.

Nu melder også den radikale leder Morten Østergaard sig i koret af medvirkende, der føler sig misbrugt af tv-stationen til tant og fjas, mens der vises billeder af folk på flugt og rædslerne fra Paris til tonerne af Møs 'Lean On'.

- Det er en video, som ikke repræsenterer det, vi sagde ja til at medvirke i. Og derfor kan vi ikke stå indenfor hverken indhold og udtryk. Tværtimod - det står helt for TV 2s regning. Havde vi kendt præmissen, var det blevet et pænt nej tak, lyder det nu fra pressechefen for Radikale Venstre, Andreas Hemmeth, i en sms til Ekstra Bladet.

Det var Johanne Schmidt-Nielsen, der startede kritikken på sin Facebook-profil. Her skrev hun blandt andet:

- Videoen er ærlig talt langt ude. Den blander fjolledans med terror, flygtninge og maskingeværer. Det er respektløst. Ikke mindst overfor de mange, der har mistet. Det fremstår som lallende ligegyldighed.

Johanne Schmidt-Nielsens skarpe kritik fik tidligere tirsdag morgen TV 2 til at fjerne traileren fra deres Facebook.

- Jeg kan se på kommentarerne, at nogle mener traileren for TV 2s årskavalkade 'De største øjeblikke' er 'smagløs', 'upassende' og sågar, at traileren opfattes som et forsøg på at gøre 'mord og terror til underholdning'. Intet kunne være fjernere fra vores intentioner, lyder det fra TV 2-redaktør Svend Rasmussen i en skriftlig begrundelse til Ekstra Bladet.

TV 2-redaktør: Derfor fjerner vi traileren

- Jeg skal beklage, hvis nogen tror, at vi forsøger at gøre det her til underholdning. På ’De største øjeblikke’ arbejder vi meget hårdt på at vise 2015 på både godt og ondt.

Traileren er nu også fjernet fra YouTube.

 Johanne raser over TV 2-reklame: - Videoen er ærlig talt langt ude