Nanna lammet af angst: - Så vil jeg ikke være her mere

- Man bliver skingrende vanvittig af det, siger sangerinde, der har været hårdt ramt af angst

Nanna lammet af angst: - Så vil jeg ikke være her mere

Nanna Lüders lever i dag med sin angst, der har fundet sin plads i hende. Klip: Kanal 4

I et år lå Nanna Lüders i sengen. Fuldstændigt lammet af angst. Hun kunne hverken spise eller sove.

Det var skilsmissen fra hendes datters far, der udløste hendes angst denne gang. Men Nanna Lüders har tidligere været nedlagt af mørke tanker, angst og depression. Første gang hun blev ramt af panik og angst var tilbage i 1984, da hendes mega-hit 'Buster' brølede ud af højtalerne landet over.

Men skilsmissen - tanken om den smerte det ville påføre hendes datter - sendte sangerinde helt til tælling.

- Jeg var sengeliggende i et år, fortæller Nanna Lüders i Kanal 4-programmet 'Slip angsten - sig det højt'.

- Jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt blev bragt ind på psykiatrisk modtagelse, og jeg kan huske, at jeg lå at tænkte, at hvis det fortsætter en uge mere, så beder jeg simpelthen nogen om at give mig en pille. Så vil jeg ikke være her mere, fortæller hun i aftenens program.

Nanna: - Jeg var i en slags psykose

Nanna Lüders har i dag lært at leve med angsten og tager antidepressiv medicin.

Hendes liv har været noget af en rutsjebanetur. Nanna Lüders har haft stor musikalske succes, men privat her hun været igennem det ene drama efter det andet - ud over angsten.

Hun har været tæt på at forulykke i et fly på vej til en koncert på Bornholm, der har været en brand i hendes opgang, hvor hendes nabo indebrændte, i 2008 blev hendes kæreste, musikeren Hilmer Hassig, på dramatiske vis dræbt af en bil, da han krydsede gaden, og i 2011 fik Nanna Lüders konstateret modermærkekræft.

Nanna ramt af kræft

Hør Nanna Lüders, Sara Maria Franck-Mærkedahl og Chief 1 fortælle deres personlige oplevelser med angst i aften fra klokken 21.00 i 'Slip Angsten - sig et højt' på Kanal 4

Nanna: Hilmer var manden i mit liv