Narko-baronen over dem alle

Netflix er snart aktuel med tv-serien 'Narcos', der sætter fokus på den colombianske narko-baron Pablo Escobar

Her kan du se traileren

Netop nu er aviserne oversvømmet med artikler omkring den mexicanske narko-baron Joaquin Guzman, der har tjent milliarder som chef for narko-kartellet Sinaloa og lige er flygtet fra det mest sikrede højrisiko fængsel i Mexico.

Men tilbage i 1980' erne og starten af 1990' erne var det den colombianske Pablo Escobar, der var verdens største og mest frygtede narko-baron. Han er kendt som en af de mest brutale og magtfulde narko-bosser i historien. Escobar ledede med hård hånd det såkaldte Medellinkartel og var udover omfattende narko-kriminalitet involveret i adskillige drab og kidnapninger. I 1989 var Escobar så rig, at det amerikanske Forbes placerede ham som verdens 7. rigeste person. Til sammenligning er den mexicanske narko-baron Joaquin Guzman af Forbes i dag placeret som nr. 701 på listen over de rigeste i verden.

(artiklen fortsættere under billedet)

Den brasilianske skuespiller Wagner Moura ses her i rollen som Pablo Escobar, der her tæller sine narko-penge i en scene fra tv-serien 'Narcos'.(Foto: Daniel Daza/Netflix)
Den brasilianske skuespiller Wagner Moura ses her i rollen som Pablo Escobar, der her tæller sine narko-penge i en scene fra tv-serien 'Narcos'.(Foto: Daniel Daza/Netflix)
 

Tæt på en narko-krig
Streaming-tjenesten Netflix har kastet sig over den utrolige historie om Pablo Escobar og har premiere på deres nye tv-serie 'Narcos' den 28. august. Serien fortæller historien om, hvordan kokain blev et stort problem i USA og Europa, og hvordan det hele startede i Colombia i 1980’erne. 'Narcos' giver et indblik i, hvordan myndighederne i USA og Colombia arbejdede for at bekæmpe Medellin-kartellet, ledet af den legendariske Pablo Escobar, og viser historien fra forskellige parters side: politikere, militær, politi og civile. Serien er baseret på de sande begivenheder og virkelige karakterer.

TV-serien 'Narcos' genforener skaberen og executive producer José Padilha (Elite Squad, RoboCop) med den anmelderroste brasilianske skuespiller Wagner Moura (Elite Squad, Elysium) som en fængslende Pablo Escobar sammen Boyd Holbrook (Gone Girl) og Pedro Pascal (Game of Thrones) som de virkelige DEA-agenter Steve Murphy og Javier Peña.

Serien tæller også kraftfulde præstationer af Colombias Juan Pablo Raba (El corazón del Océano), den britiske teaterstjerne Joanna Christie (Once), den mexicanske sensation Stephanie Sigman (der også optræder i den næste Bond-film, Spectre, senere på året), den colombianske skuespiller Manolo Cardona (Covert Affairs), Brasiliens hæderkronede André Mattos (Elite Squad), den højt elskede Puerto Rico-skuespiller Luis Guzman (Boogie Nights) og den betagende Ana de la Reguera (Eastbound & Down, Nacho Libre) fra Mexico. Eric Newman (Children of Men), holdet bestående af Doug Miro og Carlos Bernard (Sorcerer’s Apprentice) og Chris Brancato(Hannibal) fungerer også som executive producers på serien. Narcos er produceret af Gaumont Television for Netflix. Alle ti episoder af 'Narcos' får premiere på fredag d. 28. august eksklusivt på Netflix.

(artiklen fortsætter under billedet)

Sådan så den rigtige Pablo Escobar ud.(Foto: AP)
Sådan så den rigtige Pablo Escobar ud.(Foto: AP)
 

Døde i ildkamp
I virkelighedens verden gik det selvfølgelig galt for narko-baronen Pablo Escobar, der blev anholdt og indsat i et specialbygget fængsel med navnet 'La Catedral'. Her levede Escobar et luksus-liv samtidigt med, at han som indsat stadig styrede sit store narko-imperium. På et tidspunkt flygtede Escobar dog fra det luksuriøse fængsel. Det satte gang i en storstilet menneskejagt iværksat af USA og med hjælp fra colombianske specialststyrker. Den 2. december 1993 blev Escobar lokaliseret i Medellin, og han blev efterfølgende dræbt af flere skud, da der udbrød en ildkamp mellem specialstyrkerne og Pablo Escobar og hans livvagter. Pablo Escobar døde som kun 44-årig.

Pedro Pascal  og Boyd Holbrook som narko-betjentene Javier Peña og Steve Murphy i den originale Netflix-tv-serie 'Narcos'.(Foto: Daniel Daza/Netflix)
Pedro Pascal og Boyd Holbrook som narko-betjentene Javier Peña og Steve Murphy i den originale Netflix-tv-serie 'Narcos'.(Foto: Daniel Daza/Netflix)

Wagner Moura ses her i rollen som Pablo Escobar med flere tons kokain stablet op omkring sig i rummet.(Foto: Daniel Daza/Netflix)
Wagner Moura ses her i rollen som Pablo Escobar med flere tons kokain stablet op omkring sig i rummet.(Foto: Daniel Daza/Netflix)
 

Wagner Moura i rollen som Pablo Escobar ses her sammen med Juan Pablo Raba i rollen som Gustavo. (Foto: Daniel Daza/Netflix)
Wagner Moura i rollen som Pablo Escobar ses her sammen med Juan Pablo Raba i rollen som Gustavo. (Foto: Daniel Daza/Netflix)
 

1 af 5 Wagner Moura ses her i rollen som Pablo Escobar med flere tons kokain stablet op omkring sig i rummet.(Foto: Daniel Daza/Netflix)
2 af 5 Pedro Pascal og Boyd Holbrook som narko-betjentene Javier Peña og Steve Murphy i den originale Netflix-tv-serie 'Narcos'.(Foto: Daniel Daza/Netflix)
3 af 5 Sådan så den rigtige Pablo Escobar ud.(Foto: AP)
4 af 5 Wagner Moura i rollen som Pablo Escobar ses her sammen med Juan Pablo Raba i rollen som Gustavo. (Foto: Daniel Daza/Netflix)
5 af 5 Den brasilianske skuespiller Wagner Moura ses her i rollen som Pablo Escobar, der her tæller sine narko-penge i en scene fra tv-serien 'Narcos'.(Foto: Daniel Daza/Netflix)
2 kommentarer
Vis kommentarer