Netflix spytter penge i ny seriesatsning på TV2

TV2 vil i 2015 producere seks danske serier, herunder en julekalender. Det koster over 200 millioner kroner

TV2 laver kæmpe seriesatsning - og Netflix spytter i kassen til ny sæson af 'Rita'. (Arkivfoto: Jonas Olufson)
TV2 laver kæmpe seriesatsning - og Netflix spytter i kassen til ny sæson af 'Rita'. (Arkivfoto: Jonas Olufson)

Den internationale streamingtjeneste Netflix er én blandt flere eksterne investorer i forbindelse med en ny satsning fra TV2. Tv-stationen vil i år i højere grad end tidligere satse på egenproducerede tv-serier, skriver Politiken mandag.

Inden 2015 er omme, vil TV2 efter planen have egenproduceret fem fiktive tv-serier og en julekalender.

- Tidligere lavede vi en serie om året og en julekalender for børn hvert andet år, så produktionen i år mangedobles, siger TV2's fiktionschef, Katrine Vogelsang, til Politiken.

- Vi kommer til at bruge mere end dobbelt så mange penge på fiktion som nogensinde før i TV2's historie. Jeg kan ikke oplyse, hvad hver enkelt serie kommer til at koste, men den samlede satsning med seks serier i år løber op i over 200 millioner kroner, siger hun.

Netflix afviser, at de skulle have skruet op for indsatsen mod brugere, der omgår tjenesten geo-blokering. (Foto: Jonas Olufson) Filmnyheder Netflix afviser: Blokerer ikke udenlandske konti

Så stor en satsning kan ifølge Katrine Vogelsang kun lade sig gøre med eksterne spillere i ryggen. Hun anslår, at omkring en tredjedel af TV2's udgifter til fiktion er dækket af udenlandske aktører.

Fremover gælder det også en af de konkurrenter, der ellers truer flow-tv på levebrødet, nemlig streamingtjenesten Netflix. Den skal være med til at finansiere en ny sæson af 'Rita'.

Efter at være blevet vist på tv vil serien blive lagt ud på streamingtjenesten, som primært er kendt for populære internationale serier, såsom 'House of Cards'.

Christina Hendricks skal nok trække en del mænd til Showtimes 'Roadies'. (FOTO: AP) Filmnyheder Glæd dig: 10 fede serier i 2015

Hos DR frygter dramachef Piv Bernth ikke konkurrencen. Markedet for fiktion er umætteligt, mener hun.

- Derfor er det helt rigtigt af TV2 med så stor en satsning. Der er enorm efterspørgsel på god dansk fiktion, siger Piv Bernth til Politiken.

Den digitale medieanalytiker Claus Bülow Christensen er enig i, at en stor del af tv-krigen fremover vil stå om fiktionen.

- Gode tv-serier er den nye slagmark. Serierne er inde i en gylden æra. Det er blevet et helt nødvendigt indsatsområde også for TV2 at gå ind og være der, hvor seerne er på vej hen, siger han til Politiken.

'Friends', 'West Wing', 'The Vampire Diaries' og 'Gossip Girl' vil fremover være en del af udbuddet på Viaplay. (Foto: PR) Filmnyheder Flere serier: Viaplay indgår aftale med Warner

0 kommentarer
Vis kommentarer