Nu bliver 'Skam' til 'Shame'

Skam bliver til Shame, når den norske ungdomsserie bliver tilgængelig for amerikanske unge

'Skam' har succes langt ud over Norges grænser. Foto: NRK
'Skam' har succes langt ud over Norges grænser. Foto: NRK

Inden længe kan de unge på den anden side af Atlanten også svælge i historien om Vilde, Noora, Isak og de andre 'Skam'-karakterer.

Den norske ungdomsserie, som har fået selv danske unge til at bruge udtryk som 'kødde', 'hooke' og 'dritkul', er nemlig blevet solgt til USA og Canada. Det oplyser den norske tv-station NRK i en pressemeddelelse.

Det er den norske tv-producent Simon Fuller, ejer af produktionsselskabet XiX Entertainment, som skal producere en amerikansk version af hitserien for NRK, som har produceret den norske version.

'Skam' har vundet  vundet Nordens Sprogpris 2016 for at engagere. Foto: NRK TV Efter 'føkkboy' og 'drittsek': Skam' vinder sprogpris

Det betyder, at 'Skam' bliver til 'Shame', når ungdomsserie bliver tilgængelige for de amerikanske og canadiske unge.

- Vi er utrolig stolte af, at en serie rettet mod unge, som omhandler temaer som seksuel identitet, psykiske problemer, religion, voldtægt og spiseforstyrrelser, bliver et internationalt fænomen, siger redaktionschefen for NRK P3, Håkon Moslet.

'Skam' har siden starten af 2015 opnået stor succes med måden at fortælle historien på. Imellem afsnittene kan man på nettet følge med i 'Skam'-karakterernes liv ved at læse sms'er, se små videoklip og følge dem på Instagram.

Sæson tre løber i øjeblikket over skærmen og har 1,2 millioner ugentlige seere. DR har indtil videre købt rettighederne til sæson et og to, som bliver vist med danske undertekster på tv og på nettet over julen.

De unge stjerner i 'Skam' kan lige nu opleves i tredje sæson. Foto: NRK TV Så meget tjener 'Skam'-stjernerne

Og så fortæller Håkon Moslet en glædelig nyhed til alle 'Skam'-fans bag skærmene. Teamet bag serien er nemlig i øjeblikket ved at planlægge sæson fire, som bliver vist i Norge efter nytår.

14 kommentarer
Vis kommentarer