Pilgaard ville overraske Leth: - Han blev helt vred

Jørgen Leth og Hans Pilgaard laver rejseprogrammer til TV2 Fri for tredje gang, og traditionen tro er der kun én til at lægge rejseplanen

Rollerne ER fordelt, når makkerparret Leth og Pilgaard tager på tur sammen. (Foto: BytheBuch/TV 2)
Rollerne ER fordelt, når makkerparret Leth og Pilgaard tager på tur sammen. (Foto: BytheBuch/TV 2)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

I to sæsoner af rejseprogrammet 'Mit Frankrig' har Hans Pilgaard og Jørgen Leth kørt landevejene tynde og givet seerne indblik i alt fra østersfiskeri til de brosten, der bliver kørt på af cykelrytterne i Tour de France.

Men når TV2 Fri blænder op for tredje sæson af programmet, kører de to herrer længere sydpå for at opleve Spanien.

Og selv om Hans Pilgaard som sædvanlig sidder i førersædet af bilen, er det som altid Jørgen Leth, der bestemmer destinationerne.

Hans Pilgaard afslører sit livs hemmelighed

For mens 53-årige Hans Pilgaard med glæde lader sig forbavse, er overraskelser noget af det værste, 79-årige Jørgen Leth kan komme i tanke om. Derfor står de to store personligheder fast på deres vante rollefordeling i de seks programmer af 'Mit Spanien'.

- Man kan ikke bytte rollerne om. Det er noget demokratisk pjat. Hans skal ikke sende mig ud i verden, kraftedeme nej, siger Jørgen Leth.

Dermed viser han igen sin yngre kollega rundt i et sydeuropæisk land og bestemmer egenrådigt, hvad de to skal opleve sammen. Hans Pilgaard har kun én gang forsøgt at give rollefordelingen et twist.

Leth tager Hans Pilgaard med i soveværelset

- Jeg prøvede at sige til Jørgen, at jeg vil overraske ham med noget, hvis vi en dag får lov at lave 'Mit Danmark'. Men jeg kunne godt mærke, at han brummede lidt over det, siger værten, der også har siddet i stolen hos 'Go' aften Danmark' og 'Hvem vil være millionær'.

Og Hans Pilgaard bakkede hurtigt ud, da han mærkede Leths reaktion på forslaget.

- Han blev helt vred. Så det ville ikke engang være sjovt at overraske ham, for han bryder sig ikke om det. Desuden er det heller ikke originalt at bytte rundt. Jørgen viser mig rundt, og sådan er det, fastslår Hans Pilgaard.

Ifølge den 53-årige tv-vært selv var hans eget kendskab til Spanien 'klassisk dansk' inden turen med TV2. Tidligere har Hans Pilgaard nemlig besøgt steder som Barcelona, Mallorca og Malaga.

Kræftramte Hans Pilgaard: 'Det har været en hård rejse'

Men med 'Mit Spanien' har han nu fået en grundig rundvisning i mange andre byer i landet og viden om tyrefægtning, krig, flamenco og olivenolie.

Til gengæld har Jørgen Leth haft fingrene dybt nede i det sydeuropæiske land af flere omgange. Han har nemlig både rejst rundt og boet i Spanien for mange år tilbage.

'Mit Spanien' har premiere mandag den 8. august på TV2 Fri.

LIGE NU
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+