Pilou Asbæk nyder sin iskolde karakter

Den danske stjerne nyder at fralægge sig rollen som den gode fyr, når han udforsker karakteren Euron Greyjoy

Se traileren for sæson 7 her. Video: HBO

Der findes hensynsløshed og kynisme, og så er der den slags brutalitet, man kun ser i hitserien "Game of Thrones".

Serien, der har fået begejstrede fans til at tale om, at vinteren kommer, selv om kalenderen siger juli, er nået til sin syvende sæson, og her kommer fans til at se mere til karakteren Euron Greyjoy, der spilles af danske Pilou Asbæk.

- Jeg ser sæson seks som en introduktion til Greyjoy. Her i sæson syv får vi lov til at folde ham en lille smule mere ud. Men jeg aner ikke, hvor jeg ender henne, om jeg dør eller ej, siger Pilou Asbæk til Ritzau Fokus og fortsætter:

- Det vigtigste for mig i denne sæson var, at jeg ville prøve at have det sjovt i hver eneste scene. Det er ret svært at vise et nuanceret billede af en stjernepsykopat, men jeg prøver at gøre det så godt, som jeg overhovedet kan.

Pilou Asbæk scorer ny filmrolle

I sæson seks stiftede seerne af den populære serie bekendtskab med Euron Greyjoy, der blandt andet skubbede sin far ud fra en bro og kuppede søskendeparret Yara Greyjoy og Theon Greyjoy. Og Pilou Asbæk nyder, at han for en stund kan lægge rollen som en af de gode på hylden.

- Det er skidesjovt. Jeg lavede "Ghost in the Shell", hvor jeg var den her store, bløde mand, som er en kæmpe ved siden af Scarlett Johansson, og han var en good guy. Og så at komme tilbage og få lov til at lave "Game of Thrones", hvor min rolle er så defineret ond hele vejen igennem, er sjovt.

- Jeg synes jo, jeg har verdens sjoveste arbejde, hvor jeg får lov til at spille den gode, den onde og det midt imellem. Jeg får mulighederne for at prøve mig selv af, og det er jeg utrolig taknemmelig for, siger den 35-årige skuespiller.

Se billedet: Nikolaj Coster-Waldau på forsiden af Time

Når han forlader Game of Thrones-settet, efterlader Pilou Asbæk dog også fuldstændig rollen som den kyniske Euron Greyjoy.

- For nogle år siden tog jeg måske rollen lidt mere med mig hjem, men det gør jeg ikke mere. Jeg er far og ægtemand, og når jeg forlader settet, så har jeg de kasketter på og ingen andre.

- Jeg er meget passioneret omkring mit arbejde, men jeg må ikke lade det påvirke mig for meget på den private front, for så får jeg et meget langt og måske lidt ulykkeligt liv, siger Pilou Asbæk.

Syvende sæson af "Game of Thrones" får premiere 17. juli på HBO Nordic.

Dårlig nyt for alle Game of Thrones-fans

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?