Rasmus Botoft om 'Arvingerne'-rolle: - Det er en gave

Skuespilleren har selv fulgt arvestriden på Grønnegaard tæt

Satiren plejer at være Rasmus Botofts boldgade, når han sammen med makkeren Martin Buch folder sig ud i ’Rytteriet’, men da der var bud efter den 42-årige skuespiller til den nye sæson af familiedramaet 'Arvingerne', var det lidt af en appelsin, der dumpede ned i hans turban.

En ny karakter, Isa Varlø spillet af Josephine Park blev introduceret i  'Arvingerne' i aftes. Her sammen med Signe Larsen, der spilles af Marie Bach Hansen. (Foto: Per Arnesen) TV Anmeldere: Arvingerne bliver båret af fornemt skuespil

- Jeg har selv fulgt med i serien hver søndag, og jeg syntes, at det var vildt godt. Derfor blev jeg meget meget glad, da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at være med. Der var faktisk ikke noget, jeg hellere ville spørges om, siger en tilfreds Rasmus Botoft.

- Jeg er jo kun en lille del af det, men alle har været meget meget søde, så det har været nemt nok at komme ind på holdet. Man har godt kunnet mærke, at alle skuespillerne fra første sæson har noget helt særligt sammen. Men de har været meget åbne og meget grundige i at sætte os nye ind i tingen. Det har været en supertjekket produktion at komme ind i. Jeg vil kalde det en gave for en skuespiller, siger Botoft, der spiller rollen som den ny chef i håndboldklubben.

Josephine Park spiller rollen som Isa i 'Arvingerne'. (Foto: Linda Johansen) TV Her er 'Arvingernes' nye stjerne

Sportschefen mangler ikke selvtillid. Hverken når det kommer at styre klubben eller til damerne. Og Botoft skruer godt op for charmen i serien, som han selv er så begejstret for. 

- 'Arvingerne' er en meget ærlig serie. Den dykker ned i noget, vi alle sammen kender. Det handler om relationer og følelser – og den tager bare fat. Hele grundlaget med arvesagen og det den sætter i gang. Det kommer vi jo alle sammen til at prøve.

- Har du selv prøvet det?

- Begge mine forældre er døde, men det har ikke været sådan nogen komplicerede kaotiske arvesager med uvenskab og sådan noget. Men der var en masse ting, vi skulle tage stilling til, for ingen af dem havde lavet et testamente. Men vi har skullet i skifteretten og dele tingene. Og så har der jo været alt det følelsesmæssige. Det sgu svært at forholde sig til, når folk dør alt for tidligt, siger Rasmus Botoft. 

- Har det fået dig til at skrive testamente?

- Nej, men jeg har tænkt meget på det. Jeg synes, at det er svært, fordi man så skal forholde sig til døden. Det er ret grænseoverskridende, men man burde gøre det. Men man gider nok bare ikke blive alt for konkret, når det kommer til døden.

Det tredje ud af sæson tos syv nye afsnit sendes på DR1 søndag klokken 20.

0 kommentarer
Vis kommentarer