Rasmus Nøhr til clairvoyant: Jeg vil snakke med min far

Efter mødet er sangeren i tvivl om, hvad det var han oplevede

Det er mere end 15 år siden, at Rasmus Nøhr mistede sin far, der døde som følge af et alt for stort alkoholindtag.

Men i aften forsøger sangeren at genskabe kontakten, når han deltager i programmet ’Nærkontakt’, der bliver vist på Kanal 4.

Her skal han sammen med Hella Joof og Maria Rossing besøge håndlæseren Krumme, den clairvoyante Sebbastian og Rikke, der rådgiver om fremtiden.

Særligt mødet med Sebbastian gør indtryk på Rasmus Nøhr, som det kan ses i videoen over artiklen, og da Ekstra Bladet får den folkekære sanger i røret, er han stadig lidt i tvivl om, hvad det var han oplevede i programmet.

- Jeg er principielt åben. Jeg har fundet ud af, at min forstand er begrænset, og at jeg ikke kan forstå til uendelighed. Jeg kan ikke forstå Albert Einsteins teorier, og mine sanser er også begrænsede. Jeg ved, at solsystemet findes, men jeg kan ikke forstå det, indleder han.

- Jeg har derfor konstateret, at jeg ikke kan udelukke noget. Heller ikke det åndelige. Hvis nogen kategorisk afviser ting, så har de slet ikke forstået noget, siger Rasmus Nøhr.

Rasmus Nøhr med Maria Rossing og Hella Joof. Foto: Kanal 4/Lotta Lemche
Rasmus Nøhr med Maria Rossing og Hella Joof. Foto: Kanal 4/Lotta Lemche
 

Derfor har han også lidt svært ved at sætte ord på, hvad det er, han oplever i programmet, hvor man ser den clairvoyante Sebbastian, der indledningsvis fortæller, at han har fået kontakt til en mand, der havde meget hår som ung og mindre hår som gammel. Samt til en kvinde med store, runde øreringe, hvilket er lidt for almindeligt til at imponere Rasmus Nøhr. Senere bliver det dog mere konkret, og så spærrer sangeren for alvor øjnene op.

- Jeg tror, at når du mister og bliver ramt af sorg, så er en del af kroppens forsvarsmekanisme at glemme og sætte barrikader op, så det er til at håndtere. Jeg tror, at jeg fik åbnet min hukommelse, og det føltes, som om min far var til stede, men om det virkelig var ham, det tør jeg ikke spå om. Det var rigtig, rigtig rart om det så var det ene eller det andet, jeg oplevede. Jeg gav mig selv lov til at huske min far, forklarer Rasmus Nøhr.

- Sebbastian starter jo meget bredt ud og snakker om en mand med meget hår som ung og mindre som gammel. Og en kvinde med store, runde øreringe. Hvad tænkte du om det?
- Jeg var ikke så god til at gå ham i møde. Jeg ville se, hvad han kunne, og jeg kunne ikke genkende noget af det, han kom med i starten. Mange kvinder går trods alt med øreringe, så jeg måtte fortælle ham, at jeg gerne ville mødes med min far, og at det skulle være nu.

- Og så gravede han min far op og gav den oplevelse. Respekt for det. Om det var spøgelser, eller om han bare er god til at få folk til at åbne op, det er ligegyldigt for mig. Jeg havde en rigtig sjov, interessant og rørende dag.

Også håndlæseren Krumme får besøg af de tre kendisser. Foto: Kanal 4/Lotta Lemche
Også håndlæseren Krumme får besøg af de tre kendisser. Foto: Kanal 4/Lotta Lemche
 

Han mødte også Rikke, der rådgiver om fremtiden. Her har hun og Rasmus Nøhr en snak om den kærlighed, der volder sangeren store problemer. I programmet fortæller han, at han er i tvivl om, hvorvidt han skal stifte familie med en god veninde eller jagte den store kærlighed, som han kun har oplevet få gange i sit liv.

Her er beskeden klar fra Rikke. Rasmus Nøhr skal ikke nøjes, og hun opfordrer ham endda til at gå på knæ og fri til eks-kæresten. Han ønsker dog ikke at fortælle, om han er gået videre med opfordringen, eller hvordan status på hans kærlighedsliv i det hele taget er.

- Det må være op til tiden at vise, jeg ved det ikke. Jeg ved ikke, hvordan livet ruller. Jeg mener, at man skal lade kærligheden spire i fred, og så må vi se, hvad handlingen bliver et par kapitler længere henne, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri