Rathsack i nyt TV 2-program: Så hårdt er Jægerkorpset

Den tidligere jægersoldat udsætter i aften 30 mænd for voldsomme udfordringer, når de skal bestå et fiktivt aspirantkursus til Jægerkorpset

Rathsack er chef-instruktør i det nye program. (Foto: Privat)
Rathsack er chef-instruktør i det nye program. (Foto: Privat)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

I aften har programmet 'Korpset' premiere på TV 2. Programmet handler om 30 utroligt veltrænede mænd, der gennem otte dage udsættes for udfordringer, der baserer sig på det, man oplever til Jægerkorpsets aspirantprøve.

De mange udfordringer er udformet efter fire tidligere jægersoldaters oplevelser med det rigtige aspirantkursus til Jægerkorpset.

En af de fire tidligere elitesoldater er Thomas Rathsack, der selv tog prøven for 27 år siden.

- Den rigtige prøve varer fire måneder, hvor du bliver udsat for en række fysiske og mentale udfordringer. De skal bedømme, om du kan klare det kaos, der er, når du er udsendt til en krigszone, siger Thomas Rathsack til Ekstra Bladet.

I løbet af programmet bliver de 30 aspiranter sendt hjem, hvis de ikke kan klare udfordringer som lange løbeture med tung oppakning, svømning i iskoldt vand eller observationsopgaver. Deltagerne får både skader og brækker sig af ren udmattelse.

I aften skal aspiranterne gå march på en strand. Flere knækker under for presset. (Foto: TV2)
I aften skal aspiranterne gå march på en strand. Flere knækker under for presset. (Foto: TV2)

Viljestyrken er vigtigst
Men det er langt fra det hårdeste ved at være jægersoldat, fortæller Thomas Rathsack, der flere gange har været udsendt til både Irak og i Afghanistan på farlige operationer.

- Det hårdeste er ikke engang det fysiske. Det er det mentale. Det, at du ikke ved, hvornår en prøve slutter. Du skal bare fortsætte med at lave det, som instruktøren siger. Når du laver et triathlon for eksempel, så ved du, at når du har svømmet, løbet og cyklet et antal kilometer, så er du færdig. Her ved du ikke, hvornår det er slut, og det gælder også i krig, siger Thomas Rathsack og fortsætter:

- Det var også det hårdeste for mig. Men på et tidspunkt lærer du at håndtere presset. Du går lidt i 'robot-humør'. Men det er vigtigt at udsætte aspiranter for det her. For i krig er der ikke en drejebog. Der er alt kaos.

Selvom programmet ikke er adgangsgivende til Jægerkorpset og ikke har noget med virkelighedens specialstyrke at gøre, så mener, Rathsack, at det er interessant for seerne at se, hvad man gennemgår, når man ikke får mad, søvn og skal klare ekstremt fysiske udfordringer.

- Grundstrukturen i programmet er den samme som prøven til Jægerkorpset. Det handler om, hvor meget viljestyrke du har til at gennemføre det, siger Thomas Rathsack.

Programmet bliver sendt klokken 20.00 på TV 2.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+