Robinson: Her er billedet, du ikke må se for TV3

For vovet? Tv–stationen klipper væk, når de homoseksuelle par kysser

- Vi kyssede hele tiden dernede, siger Jørn til Ekstra Bladet. Det viser dette billede, som TV3 selv har sendt ud som pressebillede fra det andet øråd mandag aften, men tv-seerne ikke fik lov til at se. (Foto: TV3)
- Vi kyssede hele tiden dernede, siger Jørn til Ekstra Bladet. Det viser dette billede, som TV3 selv har sendt ud som pressebillede fra det andet øråd mandag aften, men tv-seerne ikke fik lov til at se. (Foto: TV3)

Gensynsglæden var stor mellem ægteparret Jørn (56) og Claus (40), da Claus fik en chance mere for at træde ind i 'Robinson Ekspeditionen'.

Claus blev hentet ind som erstatning for den skadede Bianca, og en glad og overrasket Jørn løb Claus i møde inden ørådet.

Robinson: Claus efterladt hos ægtemandens bødler

Den glade stemning varede dog kun kortvarigt, for få minutter senere var det Jørns tur til at blive stemt ud af ørådet, og parret måtte tage en bevæget afsked.

Med udsigt til at skulle undvære hinanden i op mod flere uger, skulle man mene, at ægteparret ville give hinanden et farvel-kys. Og det gjorde de også, men det får seerne bare ikke lov at se.

Da Claus og Jørn kysser, bliver der nemlig klippet over på en af de andre deltagere, som ser på 'det forbudte kys'. Kysset forbliver uset for seerne.

Ekstra Bladet talte med Jørn og Klaus efter hjemkomsten fra årets optagelser.

Årets 'Robinson Ekspedition' er for kæreste- og ægtepar, og blandt de 12 startende par, er der også to homoseksuelle par med. Det er kæresteparret Noam og Daniel fra Vanløse, og ægteparret Jørn og Claus fra Valby.

Tv-programmet, der vises på TV3, er dermed helt i tråd med de vinde, der blæser over Danmark, hvor frisind og tolerance over for homoseksuelle er i fokus. Men ved nærmere eftersyn er der stor forskel på, hvordan de to bøssepars følelser og kærtegn vises i bedste sendetid i forhold til de ti heteroseksuelle par.

Ekstra Bladet har nærstuderet de to første episoder af realityprogrammet, hvor der ofte bliver spidset mund og tantekysset mellem parrene. Men det er kun de heteroseksuelle pars kys, der vises.

Det samme er tilfældet i den lille billedboks, der præsenterer hver deltager og dennes partner. Boksen vises, når deltageren bliver interviewet til kamera. Flere af de heteroseksuelle par kysser hinanden i præsentationsboksen, men hos Noam og Daniel ser man igen kun bevægelsen væk fra hinanden sekundet efter kysset.

Klippet efter læberne forlader hinanden
- Det er pudsigt, de lige har klippet, efter vores læber forlader hinanden, fortæller 27-årige Daniel, og fortsætter:

- Jeg har faktisk forsøgt at tage et screen shot af vores kys i præsentationen, fordi jeg ville bruge det, men det har ikke kunnet lade sig gøre, for det er et nanosekund, siger Daniel, der understreger, at han ikke ved, om klipningen er foretaget for 'at skåne seerne', eller om det er et tilfælde.

Sidste mandag blev 27-årige Noam stemt ud af ørådet som den første, og han kysser selvfølgelig Daniel farvel. Det hører seerne i hvert fald, men billedet viser Noams ryg og baghoved, der dækker over kysset.

- Der er i hvert fald et kamera ude til højre, der ville have fanget det, siger Daniel.

Og det er ikke fordi, at TV3 har været bornerte over for at vise nærbilleder af kys. I gårsdagens episode var der afsat mange sekunder til den nære kyssescene mellem Mikael og hustruen, Sanne.

(Artiklen fortsætter herunder)

Der blev kysset igennem, da det gik op for Mikael, at hans hustru havde overlevet det første øråd. (Foto: TV3)
Der blev kysset igennem, da det gik op for Mikael, at hans hustru havde overlevet det første øråd. (Foto: TV3)
 

Det ligner mere end det tilfælde, at Robinson-seerne tilsyneladende ikke må se homoseksuelle mænd kysse hinanden, mens heteroerne giver den gas i bedste sendetid. Men de fraværende homokys er et rent tilfælde, fastslår Robinson Ekspeditionens øverstbefalende, TV3-redaktør Jesper Kynde.

Er I meget bøsseforskrækkede på TV3?

- Slet, slet ikke. Overhovedet ikke.

Hvorfor får seerne så ikke lov til at se de homoseksuelle mænd kysse, når heteroparrenes kys igen og igen bliver vist på skærmen?

- Jeg har slet ikke tænkt over, at der skulle være en skævvridning, men vil da klart holde øje med det i de kommende programmer. Hvis det er sådan, som I siger, så er det rent tilfældigt.

Det er rent tilfældigt, at I har klippet programmet sådan, at I klipper væk, så snart bøsserne skal til at kysse?

- 100 procent tilfældigt. Programmet skal have et flow og en rytme, der tilgodeser både mandlige og kvindelige seere Hvor kvinderne gerne vil have følelser, vil mændene gerne have action.

- Derfor bliver programmet klippet, så der følger nogle følelsesmæssige scener efter nogle actionscener, men jeg vil klart afvise, at vi skelner imellem, hvilke køn der køn kysser hvem.

- Jeg har faktisk kun fået en mail om de homoseksuelle mænd, men den handlede om, at det var for meget med de her homoseksuelle mænd på skærmen!