Annonce:
Annonce:

Så du 'Sporløs'? Pernille har mistet kontakten med sin mor

I mandagens afsnit af 'Sporløs' fulgte vi 20-årige Pernille, der endelig mødte sin mor og fik svar på en masse spørgsmål. Selvom de aftalte at holde kontakt, er det ikke tilfældet i dag

Pernille (tv) sammen med sin biologiske mor. Foto: Privat
Pernille (tv) sammen med sin biologiske mor. Foto: Privat
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

I mandagens afsnit af ’Sporløs’ mødte vi 20-årige Pernille fra Ringkøbing, der havde fået at vide, at hun var undfanget ved en voldtægt.

Sandheden var dog, at hendes biologiske mor Marcena fik fjernet Pernille efter blot få dage med beskeden om, at hendes nyfødte barn var død. Noget den dengang nybagte mor fik bekræftet af både hospitalet i Krakow og Pernilles biologiske mormor.

'Sporløs' søgte tilbage til Pernilles ophav for at høre, hvad der var sket. Det endte med et meget tårevædet møde mellem mor og datter i den tyske by Køln i slutningen af programmet.

De aftalte, at de fremover skulle snakke sammen og holde kontakten.

Det blev også holdt til at starte med. Al kommunikation mellem mor og datter foregik dog via Pernilles danske adoptivmor, da hun snakker tysk – hvilket Pernille ikke gør.

Annonce:

- Da vi kom hjem fra ’Sporløs’ snakkede vi meget over Skype. Min adoptivmor og Marcena har snakket meget sammen og fået et tæt bånd, fortæller Pernille, der samtidig forklarer, at hendes biologiske mor beskriver Marcena som en ny bedste ven.

Kontakten droppet for nu
Men efterfølgende er der sket nogle ting, som Pernille ikke vil nærmere ind på, der har gjort, at mor og datter ikke snakker sammen i dag.

- Der er sket nogle ting, som har ødelagt forholdet mellem mig og Marcena. Så jeg har ikke nogen kontakt med hende lige nu. Hun har valgt at sige stop, fortæller Pernille, der ikke vil uddybe, hvad der er sket.

- Det er mærkeligt for hende at vænne sig til, at hun har en datter, når hun altid har fået at vide, at jeg var død. Som hun siger til mig, er det ikke, fordi hun ikke vil, men hun kan ikke magte det. Hun kan ikke magte mor-rollen, for den har hun aldrig haft, uddyber Pernille.

Det gjorde også, at programmet i går var ekstra hårdt at se for den unge butikselev, da det er ikke så lang tid siden, at hun fik beskeden fra Marcena.

Annonce:

Beslutningen gjorde den unge pige ked af det. Men hun har om ikke andet fået svar på en masse vigtige spørgsmål, som hvor hun kommer fra, hvem hun ligner og så videre. Det til trods kan hun godt forstå Marcenas grund til at sige stop for nu.

- Hun har været meget syg i de år, hvor jeg ikke var der. Så er hun endelig blevet rask og finder så ud af, at jeg stadig er der. Så hun er bange for at komme tilbage dertil, fortæller Pernille, der trods den hårde besked har det okay med Marcenas beslutning.

Marcena understregede nemlig, at hun aldrig ville lukke helt ned for kontakten. Lige nu har brug for ro.

- Jeg håber da ikke, at det bliver for evigt. Jeg håber, at vi kan snakke sammen om et, to eller tre år. Det vil tiden vise, afslutter Pernille.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: