Så meget scorer bil-nørderne på ny tv-aftale

'Top Gear'-trioen kommer ikke til at mangle penge efter kontrakt med Amazon

Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May scorer fedt på at lave bilprogram til Amazon Prime. (Foto: Amazon)
Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May scorer fedt på at lave bilprogram til Amazon Prime. (Foto: Amazon)

Tre af verdens største bil-nørder, 'Top Gear'-trioen bestående af Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May, skal muligvis bede om en bankbog med ekstra brede sider, hvis der skal være plads til alle nullerne, som deres indeståender fremover kommer til at ende på.

Den aftale, de alle tre i går underskrev med Amazon, ligger nemlig i den helt dyre ende af skalaen.

Ifølge Financial Times har Amazon betalt ikke mindre end 160 millioner pundt - altså 1,7 milliarder kroner - for at nappe de tre populære værter foran snuden af andre interesserede medievirksomheder som Netflix og ITV.

'Top Gear'-trioen rykker fra BBC til Amazon. (Foto: Amazon) TV Top Gear-trioen afslører: Her er vores nye arbejdsgiver

Hvordan pengene skal deles mellem de tre skriver avisen ikke noget om, men mon ikke der er rigeligt til dem alle tre.

Kontrakten med Amazon lyder angiveligt på tre sæsoner bestående af alt i alt 36 afsnit af deres nye bilshow, som til 2016 får premiere på streamingtjenesten Amazon Prime.

Jenson Button med den ungarske sangerinde Adrienn Zsedeny forud for Formel 1-grandprix'et i Budapest i weekenden. (Foto: AP) Formel 1 Formel 1-stjerne tæt på Top Gear-job

Dermed kommer hver eneste episode til at koste lige under 50 millioner kroner - eventuelt plus produktionsomkostninger, hvis aftalen ikke indebærer, at de tre herrer leverer en samlet pakke med de færdige programmer.

Når Amazon hoster op med så mange penge, er det formentligt for at prøve at få hul på det britiske marked, hvor blot fire procent af befolkningen ifølge Enders Analysis for tiden betaler for at kunne streame over Amazon Prime. Netflix har fat i 16 procent på det samme marked.

Aftalen er en af de største i streaming-verdenen. Netflix betalte til sammenligning omkring 750 millioner kroner for to sæsoner af 'House Of Cards'.

Jeremy Clarkson blev fyret fra BBC. Nu vil han lave et nyt bilprogram, men indtil for nylig har en klausul i hans kontrakt forhindret ham i at gøre alvor af det. (Arkivfoto: AP) Intl. kendte Jeremy Clarkson har fundet smuthul – vil lave egen Top Gear-konkurrent

65 kommentarer
Vis kommentarer