Annonce:
Annonce:

Satire kædede Støjberg sammen med Hitler: Nu lukker DR programmet

Et indslag, som kæder Inger Støjberg sammen med Hitler, blev for meget for DR’s ledelse, siger medarbejdere. DR afviser censur

Ifølge medarbejdere var satire med integrationsministeren for hård kost for DR's ledelse. (Foto: Polfoto)
Ifølge medarbejdere var satire med integrationsministeren for hård kost for DR's ledelse. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Medarbejdere på DR2-programmet ’Næste uges TV’ blev torsdag morgen kaldt til møde. Her fik de at vide, at programmet lukkes med øjeblikkelig virkning, selv om det skulle have været sendt de næste tre søndage.

Officielt hedder grunden ’samarbejdsvanskeligheder’, men flere medarbejdere mener, at der er tale om censur fra DR’s ledelse.  Underholdningsprogrammet med værterne Anders Lund Madsen og Poul Nesgaard bringer hver uge et satirisk animationsindslag, som gør grin med DR’s egne programmer.

Kim Bodnia om 'Broen': Jeg ser den ikke

Og lige netop disse indslag er årsagen til, at programmet er blevet lukket. Det mener animationsinstruktør Kristian Nordentoft, som har været med til at lave indslagene.

Annonce:

- I sidste uge blev vores animationsindslag klippet ud af 'Næste uges TV’, fordi det var for groft/kontroversielt. Det er anden gang, det sker, og nu har DR’s ledelse så besluttet at lægge hele ‘Næste uges TV’ ned, skriver han på facebook.

Licensbetalt efteruddannelse til 1,2 mio

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det især et satirisk indslag, som bl.a. antyder, at integrationsminister Inger Støjberg er genetisk relateret til Hitler, paven, rumvæsener og reptiler, der har skabt intern konflikt på DR.

- Det mente DR's jura-afdeling heller ikke var 'sjovt nok' i forhold til grovheden, og så mente de, at vi kunne blive anklaget for injurier, skriver Christian Frederiksen, som har været tilknyttet programmet som freelancer.

Poul Nesgaard og Anders Lund Madsen var værter på 'Næste uges TV', som nu er lukket. (Foto: DR)
Poul Nesgaard og Anders Lund Madsen var værter på 'Næste uges TV', som nu er lukket. (Foto: DR)
 

Han fortæller på Facebook, at han og kollegerne var blevet bedt om at lave noget ’provokerende’, som ’gerne måtte give klager’.

Ekstra Bladet har været i kontakt med både Kristian Nordentoft og Christian Frederiksen, men de har ikke yderligere kommentarer.

DR-profilers vilde bijobberi

Annonce:

Kanalchef på DR2 Christoffer Guldbrandsen fastholder, at programmet er blevet lukket pga. samarbejdsvanskeligheder og afviser, at der er tale om censur.

Støjberg til udvist morders familie: I har min enorme medfølelse

- Hvis man kender DR2, ved man også, at kanalen satser på at lave grænsesøgende satire, og det er en af mine målsætninger, at vi skal fortsætte med det.  Der er ikke en tøddel censur involveret i det her, kun en konstellation af medarbejdere, som i det her tilfælde er gået skævt af hinanden , siger han og uddyber:

- Det handler overhovedet ikke om censur. Der er tale om en helt almindelig redaktionel proces, som vi ser på redaktioner over hele landet hver dag med valg og fravalg.

Støjberg er optimist: Vi er skarpere på asylløsninger

Christoffer Guldbrandsen siger, at han ikke kender til de specifikke diskussioner, som medarbejderne skriver om på Facebook.

Annonce:

-Jeg har ikke været involveret i nogen af de diskussioner, jeg har bare kunnet konstatere, at her var en situation med samarbejdsrelationer, der var så vanskelige, at det var nødvendigt at sige: ’Vi skal bruge kræfterne bedre.’

På rejse med Riising: Mor fik også løn

Programmets ene vært, Poul Nesgaard, vil ikke udtale sig om den konkrete situation, men gerne om satire generelt:

- Diskussionen om satire er vigtig at holde åben, men jeg vil foretrække, at vi tager snakken internt i DR, siger han.

Ekstra Bladet ville gerne have talt med Anders Lund Madsen, men han afviser at kommentere.

DR byder på druk: - Det er på ingen måde reality

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: