Annonce:
Annonce:

Seerne raser over DR: - I er nogle klovne

Flere danskere undrer sig over DR, der har valgt at kalde den nye sæson af hitserien 'Broen' for 'Broen IIII' og ikke 'Broen IV', som romertallene ellers foreskriver

Flere seere undrer sig over, at DR har valgt titlen 'Broen IIII'. Foto: SVT
Flere seere undrer sig over, at DR har valgt titlen 'Broen IIII'. Foto: SVT
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Hver søndag sender DR lige i øjeblikket et afsnit af den populære serie 'Broen IIII', men titlen på fjerde sæson af hitserien er langt fra gået ubemærket hen.

Flere af de danske seere undrer sig nemlig over, hvorfor DR har valgt navnet 'Broen IIII' og ikke 'Broen IV'. Den detalje har fået en lang række danskere op i det røde felt og til tasterne på DR's Facebook-side.

Her påpeger flere, at det er forkert, at DR vælger at bruge 'IIII' for at udtrykke tallet fire, da det med romertal normalt skrives som 'IV'.

DR vil lukke populær tv-kanal

- Hvis dette er romertal I har brugt, skulle I se at få jeres skolepenge igen. Sæson IIII, dette er forkert!!! Dette er rigtigt IV, I er nogle klovne på DR, sidst var 1864 med forkerte facts. Hvad sker der for jer!!, skriver en tydeligt utilfreds Facebook-bruger, mens en anden fortsætter:

Annonce:

- Jeg så lige en reklame for 'Broen' sæson fire. Er det mig, der slet ikke kan huske, hvordan romertal virker?

- Godt at se at DR som det voksne og ansvarlige public-service medie de er formår at vise befolkningen, hvordan det er, man skriver romertal, skriver en tredje med en noget ironisk undertone.

Det er titlen 'Broen IIII', som har fået flere danskere op i det røde felt. Foto: Screendump/DR
Det er titlen 'Broen IIII', som har fået flere danskere op i det røde felt. Foto: Screendump/DR

Søndag aften var det så muligt for danskerne at stille spørgsmål til seriens producer Bo Ehrhardt på DR's hjemmeside, og her faldt samtalen igen på DR's alternative brug af romertal.

- Hvorfor skriver I 'Broen IIII' – kan I ikke finde ud af romertal?, lød et af seernes mange spørgsmål.

Seere raser over DR: - Det er sgu ikke okay

Ikke forkert
Flere danskere mener dog på den anden side også, at brugen af de fire streger giver god mening.

- Det er faktisk ikke ukorrekt at bruge IIII som repræsentation for fire i romertal. Gamle ure med romertal bruger ofte IIII for klokken fire, skriver en mandlig Facebook-bruger.

Annonce:

En anden bruger mener også, at det har haft et grafisk formål at vælge 'IIII' i stedet for 'IV'.

- Det er illustration af antallet af bropiller eller profil af Øresundsbroen, skriver en kvindelig Facebook-bruger, mens en anden fortsætter:

- 4 streger = 4. sæson - hvor svært kan det være?

TV 2: Derfor køber vi ikke bare 'X Factor'

Simpel grund
Til Ekstra Bladet forklarer Bo Ehrhardt, der er producer på 'Broen IIII', at der er en god grund til, at de har valgt at kalde serien 'Broen IIII'.

- Forklaringen er meget enkel. Da vi skulle lave grafikken til titlen, synes vi, at de fire streger fungerede bedre rent grafisk. Det ligner fire pyloner, som er på broen, og som også er på Storebæltsbroen. Det synes vi gav mening, og det var også flottere, når det bevægede sig, siger han til Ekstra Bladet.

Han tager derfor heller ikke kritikken af titlen særlig tungt, selvom der er kommet mange henvendelser om det via Facebook og på dr.dk.

Annonce:

- Jeg tager det med et smil. Men vi har helt klart oplevet den her undren, og at folk tænker, om det er en fejl, eller hvad det lige er der sker. Men jeg kan i hvert fald sige, at det er helt bevidst, at vi har valgt, at logoet skulle være på den måde.

Arvingerne-stjerne genopliver ungdomsdrømmen

Set i bagklogskabens lys ville du så ønske, at I havde brugt en anden titel eller logo?

- Nej, jeg ville ikke have ændret noget. Vi har faktisk prøvet begge versioner, både fire tal i romertal og fire streger. Vi synes, det ser flottere ud og fungerer godt som logo og identitet for serien med de fire streger. Vi oplever, at folk, der ser broen, kan forstå den identitet, vi forsøger at skabe, siger han og fortsætter:

- Alt det her med titlen er en meget lille detalje og en lille sjov historie. Det er meget vigtigere for os, hvordan folk har reageret på serien og den feedback, vi får, også i forhold til seertal, understreger han.

Hvad synes du om logoet?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

TILTALE

Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: