Snobberne hitter: Send en ged til din fattige familie, Pumba!

De to snobber Fritz og Paul er blevet populære på de sociale medier i en ny julekampagne for Folkekirkens Nødhjælp

Her kan du se det andet og seneste afsnit fra 'Snobbernes jul'

Kampagnen 'Giv En Ged', hvor man kunne købe en ged til en fattig familie, blev lanceret af Folkekirkens Nødhjælp i 2006 og var med til at kickstarte markedet for fundraising.

Men nu er geden for længst blevet en gammel julegaveide. Derfor har Folkekirkens Nødhjælp valgt at bruge de to berømte rigmænd Fritz og Poul fra Rytteriet, spillet af Martin Buch og Rasmus Botoft, til at puste liv i en ny kampagne, 'Snobbernes jul', der hitter på de sociale medier.

Her kan du opleve de to storgrinende snobber i afslappede, hjemlige omgivelser med et glas rødvin i hånden og frække nisse-au-pair-piger i baggrunden.

- Alt man giver ud, det får man tilbage. Det kunne de fattige lære meget af, siger Poul i første afsnit ud af i alt fire videoer i julekampagnen.

- Får man så alle de geder retur, som man giver væk?, spørger Fritz, hvorefter Poul siger, at de fattige får lov at beholde gederne.

Hos Folkekirkens Nødhjælp er man ikke bekymret for de signaler, som de to snobber kan sende til modtagerne. De to rigmænd har endda været organisationens ambassadører gennem flere år, fortæller pressechef Per Bjerre.

- Hvis det var os, der sagde, det som snobberne gør, så ville det være useriøst. De (Martin Buch og Rasmus Botoft, red.) har haft frie tøjler til at producere kampagnen. Vi mener, at det er befriende, at de kan give os et godt grin på trods af det alvorlige emne. Reaktionerne har i det hele taget været meget positive, lyder det fra Per Bjerre.

Der kommer en ny video med snobberne hver søndag i advent. Den første video blev vist mere end 250.000 gange på Facebook og YouTube, siden den blev lagt online første søndag i advent.


Her skåler Fritz og Poul julen i gang i første afsnit af 'Snobbernes jul' (produceret af TorpBerthelsen)

Foroven kan du se den seneste video fra anden søndag i advent.

0 kommentarer
Vis kommentarer