'Sporløs': Sådan gik det Anna Mee og hendes mor

Den 31-årige københavnske borgmester fik kontakt til sin biologiske familie i Sydkorea i DR’s program

(Foto: STV Production)
(Foto: STV Production)

Anna Mee Allerslev tog med 'Sporløs'-værten Rie Helmer til Sydkorea for at opsore sine rødder. (Foto: STV Production) TV Ung borgmester: Derfor er jeg med i 'Sporløs'

Anne Mee Allerslev tog til Sydkorea med DR’s ‘Sporløs’ uden at ane, om hun ville få kontakt til sin biologiske mor.

Det er nemlig langt fra alle mødre i Sydkorea, som har bortadopteret, der ønsker at blive konfronteret med fortiden.

Men som man kunne se i aftenens program, blev den københavnske beskæftigelses- og integrationsborgmester genforenet med sin biologiske mor efter 31 år.

- Det var følelsesmæssigt meget stort for mig, men især for min biologiske mor. Hun tog mig i armene og knugede mig hjerteskærende ind til sig, ville ikke give slip og rørte mig uafbrudt, fortæller Anna Mee Allerslev om deres første møde.

- Jeg er ikke selv mor, så jeg ved ikke, hvordan det føles, men for hende har det sikkert været som at få en nyfødt i armene. For hende var jeg helt klart ikke en fremmed, siger hun.

Skriver sammen dagligt
Mødet i Sydkorea er blevet til en daglig kontakt mellem den biologiske mor og hendes danske politiker-datter.

- Vi skriver sammen dagligt nu på en koreansk app med billeder, emojis og Google Translate, da min mor ikke kan engelsk. Hun sender de her græde-emojis og hjerter og skriver, at hun savner og elsker mig, fortæller Anna Mee Allerslev, som meget gerne vil tilbage til Sydkorea:

- Jeg planlægger en rejse dertil igen, når jeg får tid og råd. Min kæreste er meget optaget af det, og når jeg engang får børn, vil jeg selvfølgelig sørge for, at de også får kendskab til landet.

Skamfuldt
Hendes forhold til den biologiske mor kompliceres af, at moderens mand ikke kender til Anna Mee, så det er ikke sikkert, at mor og datter kan mødes igen. Et barn født uden for ægteskabet bliver nemlig set som meget skamfuldt for hele familien i Sydkorea.

- På den ene side er jeg selvfølgelig ked af det, for hun rigtig gerne se mig igen. Omvendt vil jeg ikke, at hun skal have smadret sit liv, siger Anna Mee Allerslev.

Hun er meget taknemmelig for at fået muligheden for at lære mere om sit biologiske ophav.

- Jeg kan kun opfordre andre, som er nysgerrige, til at prøve, for jeg synes, det var en rigtig god oplevelse, siger hun om sin medvirken i ‘Sporløs’.

192 kommentarer
Vis kommentarer