Tidligere chefpolitiinspektør om DR-serie: Ikke for børn

Per Larsen er begejstret for 'Mord uden grænser', men advarer som formand for Børnerådet om at lade børn se med

Lars Mikkelsen og Ole Boisen som to af politifolkene i 'Mord uden grælnser'. Foto: PR
Lars Mikkelsen og Ole Boisen som to af politifolkene i 'Mord uden grælnser'. Foto: PR

 

'Mord uden grænser'. Instr.: Kathrine Windfeld. DR1, 22. februar

Selv en gammel politimand kan fascineres og underholdes af et godt krimi-drama, og tidligere chefpolitiinspektør, Per Larsen, er fuld af lovord over for handlingen og plottet i DR1's nye søndagsserie 'Mord uden grænser'.

 

- Først så det hele jo meget nemt ud. Manden skulle bare anholdes, men så lige til skulle det naturligvis ikke være, og afslutningen på aftenens afsnit viser jo, at der er mange ting i vente - samt at intet tilsyneladende er, som man skulle tro.

'Mord uden grænser': Vanedannende

Per Larsen hæfter sig ved, at hvis man alene ser på handlingen, er serie godt skruet sammen og meget lovende, fordi den er spændende og uigennemskuelig.

Meget højt tempo
- Men politimæssigt må jeg sige: Det går altså ikke så stærkt. Vel er politiet dygtigt, og vel kan mange ting klares i en fart, fordi elektronikken på alle planer gør det muligt. Jeg var virkelig 'imponeret' over, hvor hurtigt politiet fik styr på gerningsstedet, fik trukket tråde bagud, fik kaldt en chef hjem fra ferie, fik etableret den relevante internationale kontakt med de helt rigtige mennesker osv. Det hele skete i løbet af nogle få timer, men det er ikke specielt realistisk. Det tempo kan efterforskere ude i virkeligheden ikke leve op til.

Lars Mikkelsen: Kathrine var en skøn dame

Han tilføjer dog, at terminologien og de politimæssige ting, man foretager sig, er helt efter bogen og med til at højne troværdigheden i serien.

Europol
- Også hele Europol-spørgsmålet er relevant at lægge ind: Skal Danmark deltage eller ej. Og selvfølgelig skal vi det. World wide kæmper vi ud over økonomisk kriminalitet med tre store ting: trafficking, prostitution og narkotika, og man har naturligvis i politisamarbejdet folk siddende med specialviden inden for disse områder, men de sidder altså ikke bare og venter på at blive kaldt ud. I serien etableres et samarbejde imellem tre lande, fordi forbrydelserne finder sted her. Sådan ville man også gøre i virkeligheden. Videokonferencer er også realistiske - faktisk er der mange små detaljer, som er med til at give tv-dramaet en god del virkelighed.

Mafia
Ifølge Per Larsen er det heller ikke dumt, at man vælger en mafiaboss fra et gammelt østblokland.

- Der er mange steder i for eksempel De baltiske lande stor fattigdom og mange andre menneskelige problemer, og det giver erfaringsmæssigt grobund for kynisme og kriminalitet. Det samme er tilfældet med Fjernøsten, hvor slavearbejderne på det københavnske hotel i serien kom fra. Disse valg er også med til at få os til at tro på det, vi ser.

Børnerådet
Den tidl. chefpolitiinspektør er derfor langt hen ad vejen godt tilfreds med åbningen og præsentationen i 'Mord uden grænser'. Faktisk er han oppe på fire stjerner, og når han ikke går endnu højere skyldes det bl.a. de voldelige billeder i kombination med sendetidspunktet.

- Jeg vil som formand for Børnerådet gerne advare imod at mindre børn ser den - i det hele taget bør børn ikke se den slags voldsomheder uden at sidde sammen med de voksne, som kan forklare, hvad der sker. Søndag aften er mange familiers hyggeaften, inden det går løs med en ny uge, og der for er det måske en lidt barsk ting, at sende i den bedste sendetid, mener Per Larsen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter