Til alle ’Lewis’-fans: Nu er det helt slut

Efter ca. 30 år i ’Lewis’-rollen har Kevin Whately trukket stikket. Inspector Morse’s assistent er gået på pension

På lørdag takker Lewis og Hathaway af. Foto: ITV
På lørdag takker Lewis og Hathaway af. Foto: ITV
Følg Underholdning
Følg Film og tv

I 1987 så Robbie Lewis dagens lys som Inspector Morse-assistenten, og for ti år siden fik han sin egen serie med unge James Hathaway som assistent, men nu er det helt slut, skriver Daily Mail.

Kevin Whately kunne forrige år ikke få lov til at gå på pension for konen. Foto: ITV
Kevin Whately kunne forrige år ikke få lov til at gå på pension for konen. Foto: ITV
 

Ikke flere lørdage med den populære ’Lewis’. Lørdag aften sendes den sidste i denne omgang, og på lager har Danmarks Radio kun to episoder tilbage fra sæson 9, og de er endnu ikke programsat.

For de mange ’Lewis’-fans er det en sorgens dag, for ITV har bekræftet, at der ganske enkelt ikke laves flere sæsoner af den populære serie. Hundrede tusindvis af danskere har igennem årene lænket sig til tv-skærmene, når først 'Inspector Morse' og siden 'Lewis' var på. Men sæson 9 er den sidste i rækken, og det er fra denne sæson, at DR har sølle to episoder tilbage.

Selv om politi-dramaet er et ’spin-off’ af 'Inspector Morse', har det vist sig langtidsholdbart med en enorm seer-skare i adskillige lande. Derfor sluttes det også med maner: Nemlig en episode i to afsnit med titlen ’What Lies Tangled’. Her kan de erklærede fans så tage afsked med Kevin Whately (Lewis) og Laurence Fox (Hathaway).

Sådan begyndte det for små 30 år siden med John Thaw og Kevin Whately i 'Inspector Morse'.
Sådan begyndte det for små 30 år siden med John Thaw og Kevin Whately i 'Inspector Morse'.
 

Morse døde af kræft
- Jeg føler mig ufattelig heldig over at have fået lov til at dele et helt tiår med Laurence Fox og et fantastisk hold både foran og bag kameraet. Ingen har kunnet ønske sig bedre vilkår - heller ikke når vi er kommet ud lokalt, hvor vi har mødt en stor opbakning, siger Whately i Daily Mail.

- Tak alle sammen og tak til alle vores fans. Det har været en fantastisk rejse, tilføjer han.

Skuespilleren Kevin Whately stammer fra Northumberland og fik sin Lewis-rolle i 1987 overfor John Thaw, der var Inspector Morse. Da Thaw som 60-årig døde af kræft i 2002, tænkte ITV sig lidt om og relancerede politi-serien - nu med Lewis som den ledende figur. Forfølger de samme tankesæt denne gang, hvor det er Whately, der trækker sig, kan seerne om nogen tid se frem til en ’Hathaway’-serie.

Whately og Fox aka Lewis og Hathaway sprang ud som makkere i 2006. Lawrence Fox er ud af et berømt skuespiller-dynasti i Storbritannien. Det omfatter faren, James, onklen Edward, kusinen Emilia og fætteren Freddie.

Og så blev de kærester: Kevin Whately ( Lewis) og Clare Holman (Dr Laura Hobson). Foto: All Over
Og så blev de kærester: Kevin Whately ( Lewis) og Clare Holman (Dr Laura Hobson). Foto: All Over
 

Retsmediciner-kæresten
2006 blev forandringens år for Lewis. Ikke bare forsvandt hans læremester og makker igennem så mange år, Inspector Morse,  men han måtte også finde sig i den unge Hathaway samt en ung og kvindelig chef Jean Innocent (Rebecca Front). Hertil kom, at retsmedicineren også blev en kvinde, Laura Hobson (Clare Holman) - som siden endte med at blive hans kæreste.

Den 65-årige Whately prøvede allerede i 2012 at slippe ud af ’Lewis’. Den gik ikke. Så prøvede han igen i 2014, men her fik hans kone sendt ham tilbage i serien.

Konen orkede ham ikke
- Jeg gik derhjemme og nød min førtidspensionisttilværelse. Jeg nød freden og det at kunne hjælpe til med at passe mit barnebarn, men det blev for meget for min kone.: ’Jeg orker ikke at have dig gående hjemme’, sagde hun, og så måtte jeg af sted igen og sige ’ja’ til nye episoder af ’Lewis’, forklarer han smilende i Daily Mail.

Den absolut sidste episode af ’Lewis’ - den der er en dobbeltepisode, ’What Lies Tangled’ fortæller historien om den dag, hvor det idylliske Oxford får sommeren spoleret af en bombesprængning. Ofret er den eminente matematiker Adam Capstone (Tristam Summers) - et virkelig geni på sit felt.

Og mon ikke at Lewis og Hathaway også løser denne gåde med takt og gentleman-pli.

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+