TV: Det kan presse Bear Grylls

TV-bjørnen har svært ved at sige nej, når stationen bag 'Ultimativ Overlevelse' vil have flere sæsoner af det populære program

Når Bear Grylls ikke tumler rundt i ødemarken for at lave tv, skriver han bøger og hygger sig med sin familie. De har et sommerhus på en lille ø i det nordlige Wales. (Foto: Discovery Channel)
Når Bear Grylls ikke tumler rundt i ødemarken for at lave tv, skriver han bøger og hygger sig med sin familie. De har et sommerhus på en lille ø i det nordlige Wales. (Foto: Discovery Channel)

LONDON (ekstrabladet.dk): Myggestik, der skæmmer hele ansigtet. Mudder, der står op til ørerne. Klippeskakter, der er mere end hundred meter dybe.

Det er blot nogle af de prøvelser, som ekstremeventyrmanden Bear Grylls, er gået igennem sammen med 120 millioner seere på Discovery Channel i serien 'Ultimativ Overlevelse'.

Hele fem sæsoner er det blevet til, men Bear har vist sig at være en sejlivet hund, og derfor overlever serien endnu en sæson.

Derfor var den samlede verdenspresse inviteret til London tirsdag for at se og høre om de kommende strabadser.

MERE OM BEAR GRYLLS: Han får B.S. til at ligne en spejderdreng

Det kan presse ham
37-årige Bear Grylls er bosiddende i London på en husbåd. Tre drenge og en kone, tæller familien også.

Og han indrømmer da også med årene, at det er blevet sværere at tage afsted.

- Min familie har levet med det længe. Gennem militæret. På mine ekspeditioner osv. Men jeg har altid været et besværligt barn. Men når jeg holder fri, og sidder i sofaen sammen med dem, så er faren ved programmerne ikke noget, vi diskuterer. Så kan de jo se, jeg er levende, siger den tidligere elitesoldat.

Men selvom han selv siger ja til at lave programmerne, så har han flere gange følt sig presset af Discovery Channel.

- Discovery Channel har presset mig nogle gange til at lave showet. Den kamp er der altid. Men når optagelserne først starter, så er vi på 120 procent, siger Bear Grylls.

MERE OM BEAR GRYLLS: Skuespiller drak sin egen urin

Samme skitse som altid
Efter ekstrabladet.dk har set et af de nye afsnit 'Borneo Jungle', kan vi sige flere ting.

For det første starter afsnittet med, at Bear bliver firet ned i junglen. Han finder en flod, for det er som altid vejen til civilisationen. Her kommer han igennem nogle prøvelser, spiser noget klamt for derefter at sove i et træ som en orangutang.

Dagen efter sejler han ned ad floden på en hjemmelavet bambus-flåde for til sidst - ja, at finde mennesker, og dermed har han endnu engang overlevet i ufremkommeligt terræn.

Kender du til den dramatugi?

Ja.

Det gør de fleste nok, der har set et par afsnit af 'Ultimativ Overlevelse'.

Men det er god underholdning, hvis man som mange er opdagelsesrejsende i lænestolen, og med nogle af verdens bedste fotografer garneret med aggressiv klipning, så er der dømt armlæns-adventure i flimmerkassen.

MERE OM BEAR GRYLLS: Verdens sejeste tv-personligheder

Bruger sikkerhedsline
Programmerne er flere gange blevet kritiseret for at være urealistiske, fordi tingene virker iscenesatte.

- Jeg har aldrig villet være tv-vært. Og derfor blev jeg fra sæson et enig med Discovery Channel om, at optagelserne skulle være på mine præmisser, siger Bear Grylls.

Han fortæller, at de meget sjældent tager scener om, og han blot fortæller til kameraholdet, der foruden at filme også er nogle af hans bedste venner, hvad han foretager sig.

- Jeg tænker faktisk meget sjældent over, kameraerne er der. Gjorde jeg det, ville jeg blive bange.

Men selvom han forsikrer, at alt er ægte, så indrømmer han, at han nogle gange tager sikkerhedsline på - også selvom det ikke kan ses på tv.

- Jeg vil tro, at i 98 procent af alle scener bærer jeg ikke line. Men det sker og det må folk også gerne vide, griner 'Bjørnen' der under hele interviewet nærmest er mere intens, end når han optræder på skærmen.

Den nye sæson af 'Ultimativ Overlevelse' bliver sendt på Discovery Channel fra 7. september klokken 21.

1 af 5 I det første afsnit af den nye sæson har Bear Grylls taget skuespilleren Jake Gyllenhaal med til Island. Her prøver de kræfter med gletscherne, vulkanerne og den rå natur, som øen i Atlanten besidder. (Foto: Discovery Channel)
2 af 5 Bear Grylls indrømmer overfor ekstrabladet.dk, at han nogle gange bærer sikkerhedsline under optagelserne. Men det er kun to gange ud af hundred, forsikrer eventyreren. (Foto: Discovery Channel)
3 af 5 Da Bear Grylls bliver spurgt om, hvorfor han tror folk, elsker hans programmer, kommer svaret kækt: - Ingen anelse. Men det perfekte sted for mig er, når der er lækker udsigt og tempereret klima. Men folk elsker bare, når jeg lider og står i lort til halsen. (Foto: Discovery Channel)
4 af 5 I 'Borneo Jungle', som er et af de nye afsnit, kæmper Bear Grylls sig gennem dette vandfald. Den største fare er ikke vandet, men de massive mængder træ, som hver dag falder ud over klippesiden med vandet. (Foto: Discovery Channel)
5 af 5 Når Bear Grylls ikke tumler rundt i ødemarken for at lave tv, skriver han bøger og hygger sig med sin familie. De har et sommerhus på en lille ø i det nordlige Wales. (Foto: Discovery Channel)
0 kommentarer
Vis kommentarer