TV2 i aften: De svære valg i tykt og tyndt

'Til døden os skiller' er en miniserie, der begynder i aften og åbner for en masse svære spørgsmål

Anders, Ritas mand, skal have hjælp  til alt. Foto: TV2
Anders, Ritas mand, skal have hjælp til alt. Foto: TV2

Hvordan forholder man sig, når ens ægtefælle er voldsomt plejekrævende eller så dement, at han kun med besvær husker de dagligdags ting?

Vagn - Elins mand,  er så dement, at han kun kan bo på et plejehjem. Foto: TV2
Vagn - Elins mand, er så dement, at han kun kan bo på et plejehjem. Foto: TV2
 

Er plejehjemmet en løsning, og kan man træffe den beslutning, at man ikke selv længere kan klare det menneske, man har været gift med i en menneskealder?

Disse og mange andre dilemmaer behandles meget smukt i en hudløst ærlig programserie på tre, hvor TV2 følger to par og en enlig ældre dame på 89, Anna.

Elin (forrest) og Rita fortæller om livet *Til døden os skiller'. Foto: Philip Davali
Elin (forrest) og Rita fortæller om livet *Til døden os skiller'. Foto: Philip Davali
 

Parrene Rita og Anders samt Elin og Vagn har været gift i henholdsvis 58 og 57 år, men i begge tilfælde har blodpropper i hjernen sat en stopper for de ellers så aktive mænd, og Anders er i dag fuldstændigt afhængig af andres hjælp, mens Vagn sidder svært dement på et plejehjem.

TV2-reportagerne kommer helt ind under huden på de tre familier på godt og ondt. Alt er ikke lutter lagkage - så en stak kleenex kan anbefales, men der er også mange livsbekræftende ting og emner gemt i de tre udsendelser - og mange dilemmaer.

Tænk bare på kørekortet. Hvornår er det slut med den del af bevægelsesfriheden. For mange ikke mindst mænd er det kort en stor del af identiteten.

Dilemmaet for mange i familier er, hvornår kan vores pårørende ikke klare sig selv længere? Og hvem er det egentlig godt for, når den gamle kommer på plejehjem? Den gamle selv eller familien?.

Programmerne sendes torsdage kl 20.00